Pentagon_B
G10-front-1

trazeras

tuvunu

XORIGOI

CP13 Banner

lefed-greece

PE_BAN
SERE_LEFT
BSS

recon-team-3

 

MAK-banner 2014

ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ
Σε γνωρίζω από την κόψη.
Τρίτη, 23 Μαρτίου 2010 18:29

flag-Sun

Σε γνωρίζω από την κόψη
Του σπαθιού την τρομερή,
Σε γνωρίζω από την όψη
Που με βία μετρά τη γη.

Απ’ τα κόκαλα βγαλμένη
Των Ελλήνων τα ιερά,
Και σαν πρώτα ανδρειωμένη,
Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά!

Συνάδελφοι Έφεδροί Πολίτες-Οπλίτες και όσοι Ελληνίδες και Έλληνες διαβάζετε αυτόν τον ιστότοπο την 05/06/07 Μαρτίου σε περιοχή της Χερσονήσου Κασσάνδρας Χαλκιδικής έλαβε χώρα ο Πανελλήνιος στρατιωτικός αγώνας ανοικτός για ΟΛΟΥΣ τους Εφέδρους «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ» με συμμετοχή 130 Εφέδρων από όλη την Ελλάδα .
Πιστοί στον όρκο που δώσαμε ως κληρωτοί .
Κατανοώντας απόλυτα τον θεσμό του ΠΟΛΙΤΗ-ΟΠΛΙΤΗ.

Θερμά συγχαρητήρια σε όσους αγωνίστηκαν ή έλαβαν μέρος ως οργανωτική επιτροπή . ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ !!!

ΚΑΠΟΙΟΙ όμως δεν ήταν εκεί…….

Aργειε νάλθη εκείνη η μέρα,
Και ήταν όλα σιωπηλά,
Γιατί τάσκιαζε η φοβέρα
Και τα πλάκωνε η σκλαβιά.

Τι φοβήθηκαν άραγε…….

Ω τρακόσιοι! Σηκωθήτε
Και ξανάλθετε σ’ εμάς
Τα παιδιά σας θέλ’ ιδήτε
Πόσο μοιάζουνε με σας.

Τιμή μας να βρεθούμε σύστοιχοι με τέτοιους ΑΝΔΡΕΣ !!!

Η Διχόνοια που βαστάει
Ενα σκήπτρο η δολερή
Καθενός χαμογελάει,
Πάρ’ το, λέγοντας, και συ.

Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει
Έχει αλήθεια ωραία θωριά
Μην το πιάστε, γιατί ρίχνει
Εισέ δάκρυα θλιβερά.

Από στόμα οπού
φθονάει,Παλληκάρια, ας μην ‘πωθή,
Πως το χέρι σας κτυπάει
Του αδελφού την κεφαλή.

Μην ειπούν στο στοχασμό Τα ξένα έθνη αληθινά:
Εάν μισούνται ανάμεσό τους
Δεν τους πρέπει ελευθεριά.

Εγωισμοί και μικροπρέπεια δεν «επέτρεψαν» σε κάποιους νε έρθουν.
ΤΕΛΟΣ όμως το άλλοθι για όλους.
Υπεύθυνος ο καθένας από εμάς για τις πράξεις και αποφάσεις του.

Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. δηλώνει για μία ακόμα φορά ΠΕΡΗΦΑΝΑ ότι όπου κληθεί, όποια βοήθεια και αν της ζητηθεί από όποιο σωματείο ,σύνδεσμο ή λέσχη θα ανταποκριθεί άμεσα όπως έχει αποδείξει έμπρακτα μέχρι τώρα.

ΤΙΜΗ και ΔΟΞΑ στην ΕΦΕΔΡΕΙΑ

 
Πως μπορεί να αποκτήσει νόημα η στρατιωτική θητεία;
Πέμπτη, 09 Σεπτεμβρίου 2010 22:01

flag-Sun

Η απαξίωση της στρατιωτικής θητείας
Η απαξίωση της θητείας στη «εκσυγχρονισμένη» ελληνική κοινωνία φαίνεται πως λαμβάνει επιδημιολογικές διαστάσεις! Ελάχιστοι είναι πια οι άνδρες που υπηρέτησαν τη θητεία τους και θεωρούν πως εκπαιδεύτηκαν επαρκώς ή έστω πως εκπαιδεύτηκαν στοιχειωδώς … Παράλληλα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι νέοι που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποφύγουν τη στράτευση. Τα ποσοστό αυτών των νέων ανεβαίνει δραματικά μεταξύ των μεταπτυχιακών φοιτητών. Το ρεύμα των φυγόστρατων ενισχύεται από την παγιωμένη αντίληψη πως «η θητεία είναι χαμένος χρόνος». Η έννοια του «χαμένου χρόνου» εμπεριέχει συγκεχυμένα τόσο το σκοπό της θητείας όσο και το περιεχόμενό της.

Μια σκοπιά χωρίς σκοπό ….

Για το «άσκοπο» της θητείας δηλαδή την απουσία νοήματος στην στρατιωτική θητεία ευθύνες μπορούν να επιμεριστούν αφενός στην (ψευτο)διανόηση της μεταπολίτευσης που μεταπρατικά και άκριτα εισήγαγε το «αντιμιλιταριστικό» πνεύμα της εποχής και αφετέρου στα Πολιτικά Κόμματα γιατί κατά περίπτωση και για εντελώς διαφορετικούς λόγους το καθένα καλλιέργησαν και διέδωσαν υπεραπλουστευμένες και αφελείς «πολιτικές» αναλύσεις.

Περισσότερα...
 
Cambrian Patrol 2011 -Patrol G32B
Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2011 13:41

CP11-front_Ok

Χαλκινο μετάλιο στο περίπολο της ΛΕΦΕΔ στο Cambrian Patrol 2011

Από που να αρχίσω και τι πρωτοαφηγηθω γι'αυτη την τρελή εκστρατεία που αποφασίσθηκε και εκτελέστηκε από την ομάδα αναγνώρισης της Λ.ΕΦ.Ε.Δ τα αποτελέσματα της οποίας γνωρίζεται όλοι.
Καταρχήν η ιδέα να πάρουμε μέρος στο CAMBRIAN PATROL υπήρχε κάνα χρόνο περίπου,φυσικά φάνταζε  τρελή διότι πως να σκεφτείς να πας στην υπέρτατη άσκηση περιπόλων όπως με πολύ  καμάρι (δικαίως ) διατείνονταν οι Άγγλοι ότι είναι (όπως λένε και στο σήμα τους CAMBRIAN PATROL - THE ULTIMATE CHALLENGE).

Περισσότερα...
 
ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΣΚΗΣΕΩΣ''ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 11''
Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011 15:30
Banner_MAK-11

Aναφορά του Υπευθ. Ασκήσεως για τον Μακεδονομάχο 2011
  • Η αναφορά αυτή έχει ως σκοπό να αναφέρει προβλήματα και εντυπώσεις από τον φετινό Π.Σ.Α.Α. έτσι ώστε να βοηθήσει τις ομάδες και τους υπευθύνους για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία του ''ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ 12''
  • ο''ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ''ειναι μια διαγωνιστική άσκηση που διεξάγεται κάθε χρόνο από την ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ(Μητροπολιτική)με σκοπό την εκπαίδευση των εφέδρων,την διάδοση του στρατιωτικού αθλητισμού,την διατήρηση της αποκτηθείσας κατά την θητεία μας ως έφεδροι σχέσεως με το στράτευμα και κυρίως τα στελέχη τα οποία νοιάζονται για την εθνική άμυνα και πιστεύουν ότι μπορεί να ωφελήσει το εφεδρικό κίνημα την χώρα,την διατήρηση μεταξύ των εφέδρων σχέσης και την γνωριμία με οποιονδήποτε εισέρχεται στον χώρο,την προετοιμασία για διεθνής αποστολές κ.α.π.
  • Λόγω του φετινού ανεβάσματος του επιπέδου έγιναν κάποια λάθη και παραλείψεις τα οποία αν υπήρχαν διεθνής αποστολές θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα.
  • Κάθε χρόνο πρέπει να περπατάμε την πορεία(οργανωτική επιτροπή) για να διαπιστώνουμε την βατότητα και τον προβλεπόμενο χρόνο ολοκλήρωσης βάζοντας τουλάχιστον ένα 10%επιπλέον(και όχι μόνο με οχήματα ή ένα μέρος αυτής)
Περισσότερα...
 
Αναφορά Μακεδονομάχου 2013
Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013 18:50

IMG 5003

ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
 
  Ένας  θεσμός που άντεξε και μέσα από τα όνειρα κάποιων συναδέλφων μεγάλωσε , ενηλικιώθηκε και ωρίμασε δείχνοντας τον δρόμο και φέρνοντας μας μπροστά σε ένα δίλλημα .
Περισσότερα...
 
<< Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Επόμενο > Τέλος >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL