log in

Μακεδονομάχος

Μήνυμα Υπ.Ασκήσεως "Μακεδονομάχος 2009"

Φιλοι αγωνιζόμενοι και οργανωτική επιτροπή

Ακόμα μία Πανελλήνια Στρατιωτική Άσκηση Αγώνας (Π.Σ.Α.Α.) "Μακεδονομάχος 2009" έλαβε τέλος . Είναι συγκινητική η συνεύρεση τόσων εφέδρων ,παλαιών και καινούργιων φίλων με κοινό σκοπό , την διατήρηση του εφεδρικού κινήματος μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων .
Φέτος έλαβαν μέρος συνολικά 119 έφεδροι ως ασκούμενοι ή οργανωτική επιτροπή οπότε επετεύχθη το επιθυμητό να μην ρίξουμε τον περυσινό πήχη (ο οποίος είχε τοποθετηθεί ψηλά).

   Για πρώτη φορά εκτός από τα κλασσικά πλέον στρατιωτικά αντικείμενα ενεργοποιήθηκε και ΣΤΕΚ πολιτικής προστασίας που οι έφεδροι όχι μόνο της ΛΕΦΕΔ (γιατί ως γνωστόν όλοι εμείς στην εφεδρεία αγαπάμε την πατρίδα μας και προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο οργανωμένα ή ατομικά) ανταποκρίθηκαν αλλά και έμαθαν καινούργια πράγματα. Επίσης για πρώτη φορά συμμετείχε επίσημα ο ΣΕΑΝ (Χαλκιδικής) κάτι που μας χαροποίησε ιδιαίτερα γιατί οι ΣΕΑΝ μας είχαν συνηθίσει αλλιώς( οικοδομικοί συνεταιρισμοί και από εκπαίδευση μηδέν).

Η ανταπόκριση των ειδικών δυνάμεων μέσω της 1ης ΤΑΞ ΚΔ/ΑΛ και της 1ης Μεραρχίας ήταν συγκινητική, φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από τους διοικητές των ως άνω σχηματισμών των οποίων πολύ εξ ημών τέλεσαν υφιστάμενοι τους κατά την θητεία τους , παρ΄όλα αυτά το να βλέπεις ανθρώπους  που έχουν περάσει την ζωή τους στα "χακί" να χαίρονται γιατί είδαν έφεδρους διαφορετικούς από αυτούς που έχουν συνηθίσει , καθώς και μόνιμους από αυτούς που περνούν 200 μέρες το χρόνο σε ασκήσεις να χαίρονται ενώ τους δεσμεύσαμε ακόμα ένα από τα λιγοστά Π.Σ.Κ τους σου δίνει σίγουρα υλικό να συνεχίσεις την καλή δουλειά.
  Σαν υπεύθυνος ασκήσεως δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω την οργανωτική επιτροπή , οι άνδρες τη οποίας υπερέβαλαν εαυτόν οικογενειάρχες οι περισσότεροι  , οι οποίοι αφιέρωσαν πολύ χρόνο για να οργανώσουν σωστά την άσκηση με έπαθλο ένα μπράβο ή ένα ευχαριστούμε  από τους ασκούμενους . Αλλά και στους  ασκούμενους ένα μεγάλο μπράβο που με τις αντίξοες αυτές καιρικές συνθήκες περίμεναν στωικά την σειρά τους στην λέμβο ,και μετά βρεγμένοι και εν μέσω χιονόπτωσης συνέχισαν και ολοκλήρωσαν τις αποστολές , αντιμετωπίζοντας χωρίς παράπονο τα λάθη που σίγουρα θα κάναμε.(ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτο).

  Αυτό που δεν μπορώ να "χωνέψω" είναι η μη ανταπόκριση Συλλόγων και Λεσχών ιδιαίτερα σημαντικών και με χρόνια στο προσκήνιο ,οι οποίες με τον ένα η με τον άλλο τρόπο ,τελικά έδωσαν ένα γερό χτύπημα στην εφεδρεία την οποία διαλαλούν ότι αγαπάνε ,οπότε κύριοι και ξέρετε ποιοι είστε οι δικαιολογίες του τύπου δεν προλάβαμε να ετοιμαστούμε ( ειδοποιήθηκαν δύο μήνες πριν) άλλη φορά να μας ενημερώνετε ένα χρόνο πριν ή οι εμβόλιμες ανακοινώσεις για δραστηριότητες "προγραμματισμένες" ακριβώς την ημερομηνία της άσκησης (φυσικά κατόπιν της ενημερώσεως - πρόσκλησης από εμάς ) είναι απλά μικροπρέπειες από εσάς (και μιλάω για τρία συγκεκριμένα σωματεία). Δεν το περιμέναμε αυτό διότι και σας τιμήσαμε με πολυμελή συμμετοχή στις δικές σας ασκήσεις και ενημερωνόμαστε πάντα τελευταίοι και το κυριότερο αν μας ξανακαλέσετε πάλι θα ανταποκριθούμε , διότι όποιος αγαπάει την εφεδρεία το δείχνει με έργα και όχι με τέτοιες ενέργειες.

  Κλείνοντας θα ήθελα να μνημονεύσω για μια ακόμα φορά ότι η άσκηση ήταν εις μνήμη του Εφ. Ιλ/χου (ΤΘ) Καρποδίνη Βασίλειου  και να πω ότι άνθρωποι σαν τον εκλιπόντα που στον περυσινό "Μακεδονομάχο" αν και άρρωστος έδωσε το παρών , δίνουν το παράδειγμα και δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε αψηφώντας  τις συμπληγάδες πέτρες που αναφέραμε προηγουμένως . Είναι δε συγκινητικό το γεγονός ότι ομάδα ασκουμένων κατέβηκε με το όνομα του εκλιπόντος .Αντίο λοιπόν Βασίλη ελπίζω να μας έβλεπες και να έμεινες ευχαριστημένος.

Ο Υπ. Ασκήσεως
Εφ. Ανθλγος(ΠΝ) Γεωργουλέτης Νικόλαος 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ανακοίνωση Μακεδονομάχος 2012 Εξοπλισμός - Υλικά »
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK