log in

Μακεδονομάχος

Μακεδονομάχος 2011

Σκεπτόμενος τι πρέπει να γράψω στο άρθρο για τον  "ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ 2011" κατέληξα στην λογική ότι πρέπει να γράψω όσα περισσότερα μπορώ αφήνοντας έτσι μια παρακαταθήκη αλλά και για να βάλω τους αναγνώστες στον προβληματισμό που δημιουργήθηκε στην οργανωτική επιτροπή και σε μένα προσωπικά όταν πήραμε την εντολή από τον πρόεδρο για την διεξαγωγή του και φέτος (υπήρχε μια διαφωνία ότι δεν πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο αλλά ανα διετία με εμένα κύριο θιασώτη αυτής της λογικής το 2010) .

Καταρχήν μας πήγε πίσω η καθυστέρηση του στρατού στον οποίο αιτηθήκαμε από αρχές Ιανουαρίου αναλυτικά το τι χρειαζόμαστε καταθέτοντας πλήρες πρόταση με γνώμονα την οικονομία (όπλα,οχήματα,στρατώνες,λέγοντας ότι θα καλύψουμε τα έξοδα δηλ.καύσιμα,πυρ/χικα,φαγητά κτλπ) ,η απάντηση ήρθε τέλη Απριλίου και ήταν φυσικά αρνητική,αυτό το ''φυσικα''θα ήθελα να το σχολιάσω λίγο καθώς σε όσες ασκήσεις έχω συμμετάσχει στην  Ευρώπη φυσική ήταν η συγκατάβαση του στρατού και η κάλυψη μεγάλου μέρους της ασκήσεως με μέσα και υλικά τα οποία χειρίσθηκαν έφεδροι!!! ειλικρινά έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν ζούμε σε μια ελεύθερη χώρα.

Κατόπιν της αναμενομενης αρνητικής απάντησης (εργαζόμασταν παράλληλα αναλύοντας προτάσεις) η λύση ήταν μια και την  χρησιμοποιήσαμε για τέταρτη συνεχή χρονιά (ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 08,09,10,11) ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ, μην σας φαίνεται περίεργο διότι ακόμα και στην επανάσταση του 1821 αυτη λειτούργησε καθώς και οι ήρωες που έδωσαν το αίμα τους και όπως είπε ένας φίλος δάσκαλος και αγωνιζόμενος του φετινού αγωνα ''την ιστορία στην Ελλάδα γράφουν οι παρέες και οι ήρωες , αν ήμασταν στην Σουηδία δεν θα χρειαζότανε αυτό διότι υπάρχει σύστημα αλλά εδώ.........'', χάριν λοιπόν του φίλου Τσατσαρου Γ.ήρθαμε σε επαφή με την  Ι.Μ.Μεγάλης Παναγίας στης οποίας το προσκύνημα στρατωνισαμε οργανωτική επιτροπή (ο.ε.) ασκούμενους και γραμματεία-βάση, μετά από αυτό άρχισαν οι αναγνωρίσεις, μιλάμε για πολύ καύσιμο (έχει παει και στα ύψη..) αλλά μας ικανοποίησε το μέρος διότι ήτανε όντως μαγευτικό (πρόποδες Αθους, Χολομωντας). 

Στην συνέχεια εκμεταλλευτήκαμε τις προσωπικές επαφές και γνωριμίες στο έπακρο ΝΝΚ group,tactical solutions ,ACEG, EEΔ,ΕΟΔ,MARC,στελέχη των Ε.Δ.εν αποστρατεία που μας βοήθησαν στο στήσιμο στρατιωτικών ΣΤ.Ε.Κ.(σταθμοί έλεγχου κινήσεως) και μας εκπαίδευσαν στις Νηοψίες(ευχαριστούμε φίλε Φ.)καθώς και στελέχη των υπολοίπων λεσχών συνδέσμων συνέθεσαν ένα παζλ το οποίο κληθήκαμε ''να ενώσουμε και να βάλουμε στο καδρο'' χωρις αυτούς δεν γινότανε ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ. Όποιος νομίζει ότι η συνεργασία με αυτούς τους ισχυρού χαρακτήρα και προσωπικότητας άνδρες ήταν εύκολη υπόθεση πλανάται πλάνην οικτράν, αυτό θα ήτανε εύκολο αν είχαμε πραγματοποιήσει δοκιμαστικές προασκησεις κάτι όμως που δεν ήταν εφικτό λόγο πίεσης χρόνου και τελικά βρεθήκαμε την Παρασκευή το πρωί έως την Κυριακή το μεσημέρι όπου έγινε η αποκατάσταση υλικών να ΠΕΤΑΜΕ και όχι ναΤΡΕΧΟΥΜΕ (εννοείται ότι δεν κοιμηθήκαμε αλλά κάποια στιγμή το Σάββατο κατά τις 0300 απλά λιποθυμησαμε για κανα δίωρο) όμως αυτό δεν ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα.  

Το μεγάλο μας πρόβλημα είχε έρθει με το τηλεφώνημα από την  Αστ/κη Διεύθυνση Χαλκιδικης (είχαμε στείλει πλήρη ενημέρωση σε όλους τους αρμόδιους όπως και στις Π.Υ. ,Λ.Σ.) 5 μόλις μέρες πριν τον αγώνα όπου ούτε λίγο ούτε πολύ μας ειδοποίησαν ότι δεν έχουμε την άδεια να κάνουμε βολές με τα λειοκαννα μας  στο δάσος, αυτό άλλαξε άρδην τον σχεδιασμό της ασκήσεως πραγματικά τελευταία στιγμή και αποφασίστηκε να μεταβούμε στο πεδίο βολής Πολυγύρου 40χλμ μακριά (θερμές ευχαριστίες  Πρόεδρε,στην διάθεση σου όποτε μας καλέσεις) σε 2 γκρουπ με λεωφορείο (την λύση έδωσε ο Κος Δήμαρχος της Μεγάλης Παναγίας με την παραχώρηση οχήματος τον οποίο ευχαριστούμε θερμά καθώς και τον οδηγό μας που ταλαιπωρήσαμε αφάνταστα). 
Η Πηγή της καθυστέρησης ήταν η μεγάλη απόσταση σε συνάρτηση με την φυσιολογική αργοπορία λόγω κανόνων ασφαλείας (ενημέρωση,βολή ένας μετά από τον άλλο κτλπ).Κατά τα άλλα όλα τα ΣΤΕΚ λειτούργησαν άψογα  το καθένα με τους δικούς του ρυθμούς με τα ποιο εντυπωσιακά να είναι : 

α) Η νηοψία(η οποία μετατράπηκε σε έφοδο σε λαθρεμπορικό λόγω των συνθηκών)καθώς τα παιδιά στις λέμβους τα ''εδιναν ολα''ο έμπειρος αξιολογητής το ίδιο (ευχαριστίες και στα ''βατραχια'' της λέμβου ασφαλείας που μας παρείχε η λέσχη εθελοντών βατραχανθρώπων Λ.Ε.Β.διότι ήτανε όλη μέρα εκεί χωρίς παράπονα και βοήθησαν αποφασιστικά. 

β) Η διάσωση φίλιου προσωπικού λόγω του ζωντανού θρύλου John Macaleese που το ''ετρεχε'' και του ενδιαφέροντος που παρουσιάζει η μάχη σε αστικό περιβάλλον.

γ) Β.Ο.Ε.περιπόλων (patroling S.O.P.) όπου ο Λοχαγός μας από την Ξάνθη έστησε και εκτέλεσε ένα πολύ εκπαιδευτικό στεκ (με τη βοήθεια του φίλου Θ.ΜΟΥΛΑΓΙΑΝΝΙΟΥ που μας παραχώρησε την''καναδεζα'',φίλε Θανάση ο Σ.Ι.Σ.Ο.θα πρέπει να είναι πολύ περήφανος που σε έχει μέλος του).

δ) Α' Βοήθειες μάχης με τα παιδιά του Ε.Τ.Ι.Κ. (ειδικού τμήματος ιατρικής καταστροφών) του ΕΚΑΒ και της ΕΕΕΔ να καταθέτουν και αυτοί την πολυετή εμπειρία τους. 

Εδώ να προσθέσω ότι δεν είναι τυχαίο ότι τα στεκ που αναφέραμε τα ''έτρεχαν'' επαγγελματίες. Θετικά σχόλια πήραμε επίσης για όλο το ''ορεινο'',το check point,την αίτηση πυρών Π\Β.

Αν κρίνουμε από τα τηλεφωνήματα του κόσμου μετά το τέλος της άσκησης και από τις επιτόπιες συζητήσεις στην δεξίωση κλπ όλα τα στεκ εντυπωσίασαν διασκέδασαν και εκπαίδευσαν τους ιδιαίτερα ταλαιπωρημένους ασκούμενους (μερικές ομάδες έκαναν μέχρι και 55χλμ), σημεία κλειδιά για τη ικανοποίηση ήτανε 

1) Η χορήγηση dummy guns  τύπου αραβιδος M-4 τα οποία μαζί με την υποχρεωτική χρήση εξαρτήσεως και την παραλλαγή προσώπου έδωσαν τον απαραίτητο τόνο και όχι την εικόνα αθλητή(ευχαριστούμε duffy)

2) Το  πολύ καλό πρωινό φαγητό αποτέλεσμα της άψογης Δ.Μ. της Ο.Ε.,επίσης το βραδινό που μας ετοίμασε ο σεφ μας που έκανε πάλι το θαύμα του,ΜΠΡΟΥΚΛΗ ευχαριστούμε (ΝΑΙ είναι ο ''ψητας''ξαδερφος του ΜΠΡΟΥΣ ΛΗ)

3) Ο θαυμάσιος μπουφές κατά την δεξίωση του πολυχώρου <<ΠΛΑΤΑΝΟΡΕΜΑ>>που έκανε παραπάνω πράγματα από ότι πληρώθηκε και βοήθησε στο να πάρουν οι διαγωνιζόμενοι το μεγάλο δρόμο της επιστροφής (είχαμε ομάδες από ΞΑΝΘΗ,ΚΕΡΚΥΡΑ ,ΤΡΙΠΟΛΗ,ΚΡΗΤΗ με τον κύριο όγκο να είναι από ΑΘΗΝΑ)  έχοντας γεμίσει της ''μπαταριες''

4) Οι ραδιοερασιτεχνες της MARC χωρίς τους οποίους δεν θα είχαμε τις τόσο απαραίτητες και συνεχής επικοινωνίες και θα είχαμε κυριολεκτικά ''βαλτωσει''

5) Το κυρίως σώμα της Ο.Ε. που αποτελούνταν από μέλη της μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ οι οποίοι με την υπομονή επιμονή αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα τους έκαναν τα αδύνατα δυνατά (Μπάμπη συγχαρητήρια για το TETRIS στην διευθέτηση της αποθήκης της λέσχης στο Ι.Χ.Φ.) 

6) Ολους τους προαναφερθέντες συνεργάτες (ΝΝΚ group...)που έδωσαν το απαραίτητο επίπεδο με τον επαγγελματισμό τους την ανοχή τις γνώσεις και την εργατικότητα τους.

7) Τους αδελφούς συλλόγους που διέθεσαν προσωπικό και μέσα προς επίτευξη του σκοπού μας(αυτή είναι και η πραγματική αξία της ομοσπονδοποίησης την οποία χαιρετίζω μέσα από τις λίγες αυτές γραμμές,θα πω μόνο αυτό, ΑΔΕΡΦΙΑ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ).

Ελπίζω να μην ξέχασα κανέναν αλλά και να το κανα θεωρώ ότι γνωρίζει την ευγνωμοσύνη της εφεδρειας.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες μας και τελικά ανήλθε σε 22 ομάδες από την ημεδαπή.Εδώ θα ήθελα να τονίσω ότι οι περισσότερες ομάδες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και φρόντισαν εγκαίρως για την αποστολή της συμμέτοχης τους καθώς και στην κατάθεση του αντιτίμου ,κίνηση που μας βοήθησε  στον προϋπολογισμό και τους ευχαριστούμε ,αντιθέτως οι ομάδες που τελικά δεν ήρθαν (και φυσικά δεν είχαν καταθέσει...)μας δημιούργησαν προβλήματα,να σας αναφέρω μερικά μεγέθη για να αντιληφθείτε.

α) 100dummy guns επί 40ευρω =4000ευρω  τελικά χρειαστήκαμε 88 δηλαδή ξοδεψαμε 480 ευρώ άδικα

β) η δεξίωση κόστισε μετά από πολλά παζαρια1500ε για 150 άτομα

γ) το τουριστικό πλοίο κόστισε 700

δ) πρωινό βραδινό αναλώσιμα κόστισαν άλλα 800 και όλα αυτά με συμμετοχή 30ε κατά άτομο 88 * 30=2640 συν την οργανωτική επιτροπή (που πλήρωσε για να δουλέψει!!) από 15ε .

Αν βάλετε κάτω τα έσοδα και τα έξοδα θα δείτε το τεράστιο λογιστικό πρόβλημα που υπήρχε. Όσον αφορά τα περίπολα από την αλλοδαπή τους ειδοποιήσαμε 2 σχεδόν μήνες πριν αλλά οι περισσότεροι μας απάντησαν ότι τελικά δεν πρόλαβαν και ότι χρειάζονται 3-4 μήνες προειδοποίηση,πάντως αυτό θα γίνει του χρόνου (αν αποφασιστεί και εκτελεσθεί διεθνής ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ) και εκεί θα δούμε αν ισχύει. 

Σχετικά με τις συμμετοχές κλείνω με ένα παράπονο,πολλοί μου έλεγαν (από τα έμπειρα άτομα που τυγχάνει να γνωρίζω από τους 1ους πανελλήνιους το 1996)ότι έχουν κανονίσει να πάνε αλλού τηλ. σε Ιταλία,Αυστρία,Γερμανία,κτλπ (ευτυχώς τελικά ήρθανε), η δικαιολογία ήταν ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε 2-3 οργανώσεις σε βάθος 2-3 μηνών για λόγους ευνόητους,το ίδιο επιχείρημα προβάλανε και Ελληνικά περίπολα από την Κύπρο που τελικά δεν ήρθαν προς μεγάλη απογοήτευση όλων διότι ασκήσεις σαν τον   " ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ" και τον "ΟΝΗΣΙΛΟ" δεν αποτελούν απλώς μια ακόμα άσκηση-αγώνα άλλα αντιπροσωπεύουν μια ιδέα και μια πράξη που χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση από τους ανθρώπους που αγαπάνε την πατρίδα τους .

Φωτογραφίες από τον αγώνα θα ανέβουν τις επόμενες μέρες μια και οι καλοί μας φίλοι Fotonium χρειάζονται χρόνο για να "συμμαζέψουν" τις χιλιάδες φωτό που τράβηξαν.

Εκ του Υπευθύνου της Ασκησης 

Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK