log in

ΤΑΜΣ ΝΕΜΕΣΙΣ 2011

Από 20 μέχρι 26 Ιουνίου και στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτος Εθελοντισμού 2011 οι εθελοντικές οργανώσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που είναι εγγεγραμμένες στο μητρώο Πολιτική Προστασίας παρουσιάζουν το έργο τους σε 28 stands που παραχώρησε ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βορείου Ελλάδος (ΣΕΚΒΕ) και ο πρόεδρός του κος Χαρ. Μπαρμπουνάκης στην παραλία της Θεσσαλονίκης (περιοχή αγάλματος Μ. Αλεξάνδρου) και μετά από παραχώρηση του χώρου από το Δήμο Θεσσαλονίκης και το Δήμαρχο κο Ιωάννη Μπουτάρη, που ανέλαβε και την παροχή της ηλεκτροδότησης.

Η ΛΕΦΕΔ θα βρίσκεται εκεί όλες τις μέρες και θα είναι χαρά μας να επισκεφτούν το stand όλοι οι φίλοι μας όπου θα μπορέσουμε να γνωριστούμε και να τους ενημερώσουμε για τις δράσεις μας στο τομέα της Δασοπροστασίας και Δασοπυρόσβεσης 'έναΟλοκληρώθηκε με επιτυχία η ΤΑΜΣ (Τακτική Άσκηση μετά στρατευμάτων) της ΛΕΦΕΔ Ξάνθης «Νέμεσις 2011» , η πρώτη μέχρι σήμερα άσκηση - δοκιμή στον τομέα της εμπέδωσης αντικειμένων Κ/Δ και όχι μόνο φύσεως .Η «Νέμεσις 2011» μετά από προετοιμασία λίγων μόνο ημερών, σχεδιάσθηκε και εκτελέστηκε από τους άνδρες της ΛΕΦΕΔ Ξάνθης, υπό την διακριτική επίβλεψη του Λοχαγού ε.α. των Ειδικών Δυνάμεων.

Προηγήθηκαν 5 τετράωρα με θεωρία ανορθόδοξου πολέμου στα γραφεία της Λέσχης μας, από Λοχαγό ε.α. των Ειδικών Δυνάμεων.Το πρακτικό μέρος περιελάμβανε διείσδυση σε εχθρική περιοχή,ενέδρα κατά φάλαγγα οχημάτων του εχθρού και επάνοδο στη φίλια περιοχή.

Επικεφαλής της σχεδίασης και εκτέλεσης ορίστηκε από τα ίδια τα μέλη της ΛΕΦΕΔ ο Ν.Γ.Στην άσκηση μετείχαν 25 μέλη της Λέσχης.Μεταξύ των σεναρίων της άσκησης, εξέχοντα ρόλο είχαν αυτά που στόχευαν στην ταχεία οργάνωση μάχης, την ασφαλή εκτέλεση πρωτόγνωρων και πολύπλοκων αντικειμένων, μεταξύ των ασκουμένων (που απαιτούσαν επαγγελματική εμπειρία), την αποκάλυψη αδυναμιών και τον εντοπισμό κενών στην εκπ/ση, ώστε αυτά να καλυφθούν σε μελλοντικές εκπαιδευτικές περιόδους.

Ο γενικός σκοπός της ήταν η ανάπτυξη πρωτοβουλίας – θεμιτού ανταγωνισμού για τη διαμόρφωση ευγενούς άμιλλας μεταξύ των μελών της ΛΕΦΕΔ.Η επίτευξη του παραπάνω στόχου έγινε δυνατή «παίζοντας» τακτικά και μη σενάρια επιχειρήσεων με 6 υποψηφίους περιπολάρχες (σημαντικό ρόλο έπαιξε και η ψηφοφορία του συνολικού αριθμού των παρόντων μελών).

Αντικειμενικοί Σκοποί
Σύμφωνα με εκτιμήσεις, οι αντικειμενικοί σκοποί της «Νέμεσις 2011» επετεύχθησαν πλήρως. Μεταξύ τους περιλαμβάνονταν:

• Η αξιοποίηση της εμπειρίας και η εκμετάλλευση των αποτελεσμάτων που αποκτήθηκαν μετά από έναν κύκλο εκπ/σης σε στρατιωτικά θέματα που αφορούν κυρίως περίπολα και ενέδρες.
• Η ανάπτυξη τεχνικών και μεθόδων πάνω σε θέματα Ειδικών Δυνάμεων του Στρατού Ξηράς (Special Operation Forces – SOF).
• Η εμπλοκή και αξιοποίηση των συνδέσμων και των εθελοντών.

Οι αντικειμενικοί αυτοί σκοποί επετεύχθησαν χρησιμοποιώντας και εξελιγμένα συστήματα (gps, gsm) εκμεταλλευόμενοι τα οφέλη που χρησιμοποιούνται σε τέτοιου είδους επιχ/σεις.

Λίγα λόγια από τον επιτηρητή της άσκησης,Λοχαγό ε.α. Ειδικών Δυνάμεων :

"Απευθυνόμενος σε σας τους εφέδρους, αφού θέλω πρώτα να σας συγχαρώ, θέλω να υπογραμμίσω το ομολογουμένως ανεβασμένο σε σχέση με το παρελθόν επίπεδο εκπαίδευσης, και να επισημάνω ότι η αίσθηση του χρέους προς την Πατρίδα και την ιστορία της, αλλά και το ηθικό που σας διακρίνει αποτελούν πρότυπο για το μέλλον του «εφεδρικού κινήματος», αλλά και γενικότερα για τους νέους και όσους αισθάνονται νέοι στην πολύπαθη χώρας μας".

ΛΕΦΕΔ Ξάνθης θέμα που είναι επίκαιρο άλλα και για το συνολικό έργο και σκοπό της λέσχης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « HAMFEST 2009 Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Απρ.- Μαι. 2012 »
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK