sun
back_1
back_2

λεφεδ

back_3
Soldier

ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ
ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2006

ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2006

hero-back-scene
hero-back-scene-soldier

ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 2006

hero-back-scene-tablet
back0

ΤΙ ΕΙΝΑΙ
Η ΛΕΦΕΔ

Η ΛΕΦΕΔ – Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια προσπάθεια συνειδητοποιημένων εφέδρων αξιωματικών και οπλιτών, Ελλήνων πολιτών που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη και ενίσχυση των μεταξύ αυτών αναπτυχθέντων κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας σχέσεων, δεσμών και ιδεών και ιδίως η καλλιέργεια του εθελοντισμού, της φιλοπατρίας, της πειθαρχίας και του αλτρουισμού επ’ ωφελεία των ενόπλων δυνάμεων και της εθνικής αμύνης της Πατρίδας. Αν και η ΛΕΦΕΔ – Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων ιδρύθηκε στη Θεσσαλονίκη το έτος 2006, τα ιδρυτικά της μέλη συμμετείχαν σε επιχειρήσεις από το 1993 και έχουν πολυετή εμπειρία σε αντίστοιχα προϋπάρχοντα σωματεία.

Μέλη της ΛΕΦΕΔ μπορούν να γίνουν όσοι είναι εν ενεργεία στελέχη ή έχουν υπηρετήσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ή τα Σώματα Ασφαλείας (ΕΣ, ΠΝ, ΠΑ, ΕΛΑΣ, ΛΣ, ΠΣ κλπ). Ο σημερινός Πρόεδρος της ΛΕΦΕΔ και επιχειρησιακός αρχηγός, είναι ο έφεδρος Ταγματάρχης (ΠΖ) Σιδηρόπουλος Ιωάννης.

black-revrse-back
LEFED_Makedonomaxos

Στρατιωτικες εκπαιδευσεις

Μακεδονομαχος

Η άσκηση "Μακεδονομάχος" είναι μια ετήσια πανελλήνια στρατιωτική άσκηση εφέδρων, η οποία διοργανώνεται από τη Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ).

LEFED

Στρατιωτικες εκπαιδευσεις

Εκπαιδευσεις ΛΕΦΕΔ

Χάρτης-πυξίδα-προσανατολισμός, διάταξη ομάδας, αναγνώριση οπλικών συστημάτων, πρώτες βοήθειες μάχης, διάβαση υδάτινου κωλύματος.

lefed koinonia hero

Η ΛΕΦΕΔ στην Κοινωνια

Ως αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής Κοινωνίας Η ΛΕΦΕΔ συμμετέχει ενεργά σε συνέδρια, γιορτές, συζητήσεις όπου και όποτε ζητηθεί.

1ti grammi

πολιτικη προστασια

Η ΛΕΦΕΔ ΣΤΗΝ 1η ΓΡΑΜΜΗ

Η ΛΕΦΕΔ ως μέλος της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας συνεισφέρει σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης για τη προστασία των συμπολιτών μας.

lefed-sxoleia-hero

Στρατιωτικες εκπαιδευσεις

Σχολεια λεφεδ

Το Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Οπλίτη της ΛΕΦΕΔ. Ενδεικτικά περιελάμβανε πρώτες βοήθειες,υλικά,ατομική τακτική, προσανατολισμός, αμφίβιες επιχειρήσεις.

Συμμετεχω στη λεφεδ

Θέλεις να γίνεις μέλος της ομάδας μας ως Εθελοντής ή Πολίτης – Οπλίτης; Δήλωσε συμμετοχή εδώ.