log in

Μακεδονομάχος

Γενικές Οδηγίες Μακεδονομάχου 2014

Εξοπλισμός  για  όλους  τους  συμμετέχοντες

Στολή της άσκησης είναι η στολή του Ελληνικού Στρατού ,οποιαδήποτε άλλη στολή δεν θα επιτραπεί. Αν έχετε αδιάβροχα ή Gore Tex σε DPM  ,Woodland ή φαιοπράσινα δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα άρβυλα που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος οπωσδήποτε όμως στρατιωτικού τύπου (να αγκαλιάζουν τον αστράγαλο).

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με  εξαρτήσεις οποιουδήποτε τύπου, κάλυμμα κεφαλής ανάλογο της στολής  , κράνος (θα βοηθήσει αν έχετε το δικό σας)με κάλυμμα ελληνικής παραλλαγής. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί και μια στολή για την απονομή συνοδευόμενη απο επίσημο κάλυμα κεφαλής(κάπελο  συλλόγου ή ανάλογο μπέρε)

   
Εξοπλισμός  για  τις  ομάδες  πεζικού

Όλα τα προηγούμενα και επιπλέον:

Κάθε ομάδα πρέπει να μεριμνήσει για την τροφή και το νερό που θα φέρει μαζί της καθώς δεν  υπάρχει  εφοδιασμός σε κανένα σημείο της άσκησης.

Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί επιπλέον βάρος σε κάθε μέλος της ομάδας που θα προσομοιώνει τον βασικό φόρτο του κάθε οπλίτη , αλλά και συνολικά της ομάδας ( Πυρομαχικά κλπ) σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.(πίνακας οργάνωσης υλικών).

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης(που είναι τελείως διαφορετικό από πέρυσι..), όλες οι ομάδες θα επιχειρήσουν σαν ομάδες πεζικού ,έτσι δεν χρειάζεται να φέρετε Bergen. Για να μεταφέρετε τα επιπλέον υλικά επιβάλλετε να έχετε σακίδιο πλάτης 35-40 λίτρων (Storm Pack) κατά προτίμηση ελληνικής παραλλαγής ή φαιοπράσινο , οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι όμως χρωματιστά ορειβατικά σακίδια.

Θεωρείστε βέβαιο ότι θα βραχείτε οπότε πρέπει να κουβαλάτε  επιπλέον αλλαξιά.

Υποχρεώτικα πρώπει να έχετε δυνατότητα παρασκευής ροφήματος 16 ατόμων και εναυστήρα μαγνησίου.

Η ομάδα σας μπορεί να φέρει τον δικό της ΄΄οπλισμό΄΄ airsoft χωρίς κανένα περιορισμό σε τύπους και παρελκόμενα . Για όσους δεν έχουν θα δοθούν Dummy M4(τα οποία με τον καιρό και την κακομεταχείριση από τους προηγούμενους  ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ εχουν λιγοστέψει). Το να φέρετε δική σας προσομείωση οπλισμόυ βοηθάει πολύ την διοργάνωση ,υπάρχει μέριμνα ώστε να μην υπάρξουν φθορές στον εξοπλισμό σας.

Για τις επικοινωνίες θα πρέπει κάθε ομάδα να έχει μαζί της 2 ασυρμάτους VHF με επιπλέον  μπαταρίες(με την ανάλογη άδεια ραδιοερασιτέχνη) .

Σάκος  Α΄ βοηθειών  ομάδας

Η κάθε ασκούμενη ομάδα θα πρέπει να φέρει έναν σάκο Ά βοηθειών με  αναλώσιμα υλικά (θα ενημερωθείτε με e-mail)όσες ομάδες δεν έχουν αυτή την δυνατότητα (π.χ.ομάδες που θα συστηθούν επιτόπου)θα χρησιμοποιήσουν υλικά από την διοργάνωση ,με την  ανάλογη  βαθμολόγηση..

Ειδικά υλικά

1)Επειδή θα χρειαστεί να διασχίσετε πεζοί δρόμους επαρχιακού δικτύου,υποχρεούστε να μεριμνήσετε ώστε να υπάρχουν δύο φωσφορίζοντα γιλέκα για την ημέρα και δύο μικροί φακοί τύπου μπρέλοκ(πωλούνται σε γνωστά καταστήματα παιχνιδιών σε ευτελή τιμή),για τον πρώτο άνδρα χρώματος λευκού(θα φέρετε στο στήθος)και για τον τελευταίο ερυθρού(θα φέρετε στην πλάτη του σακκιδίου) .Τα παραπάνω αποτελούν μέτρα για την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος και βαρύνουν αποκλειστικά εσάς.

2)Οπωσδήποτε  κάθε άνδρας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με δύο ράβδους χημικού φωτός(cyalume).

3)Εκτυπώσεις,αρκετές, από τα σχέδια που θα σας στείλλουμε(και αδιαβροχοποιήμενες) .

Σε γενικές γραμμές πάρετε μαζί σας ότι χρειάζεστε από ατομικά υλικά ώστε να ολοκληρώσετε την αποστολή αρκεί να μπορείτε να τα κουβαλάτε μαζί σας. 

Χρόνος Διεξαγωγής

Η Κατάταξη θα αρχίσει από το βράδυ της Πέμπτης 03/4/2014.
Η Πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 04/04/2014 ενώ η τελευταία θα ξεκινήσει στις 0600 του Σαββάτου 05/4/2014.
Η Ασκηση θα τελειώσει το πρωί της Κυριακής 06/4/2014 , θα ακολουθήσει απονομή και δεξίωση.

Από την στιγμή που καταταγείτε θεωρείστε εαυτόν επιστρατευμένο και ακολουθείτε πιστά τους στρατιωτικούς κανονισμούς.

   
   Πρόσβαση στην Σταυρούπολη.

Με Αυτοκίνητο μέσω α) Εγνατία - Κόμβος Αμφίπολης - Ροδολίβος - Πρώτη - Δράμα - Νικηφόρος -Παρανέστι - Σταυρούπολη (208km 03h05m)
β) Εγνατία - Καβάλα - Ξάνθη(Δυτική ή και Ανατολική Εξοδος) - Σταυρούπολη (243km 02h45m)

Με ΚΤΕΛ από Θεσσαλονίκη έχει 9 Δρομολόγια τη μέρα για Ξάνθη - και απο Ξάνθη για Σταυρούπολη Τοπικά.
http://www.ktelxanthis.gr/info.html

Με Τραίνο από Θεσσαλονίκη δυο δρομολόγια κάθε μέρα και χρόνο δρομολογίου 04h04m
http://tickets.trainose.gr/dromologia/

Προσοχή Όλοι οι  συμμετέχοντες ( οργανωτική και ασκούμενοι) πρέπει να έχουν μαζί τους τρόφιμα για τον όλο τον χρόνο της άσκησης (48ώρες).

   
  

   
   Γενικές οδηγίες-παραινέσεις

Η άσκηση θα διαρκέσει 24 ώρες οπότε η χρήση φακών είναι απολύτως αναγκαία για όλη την ομάδα.

Το παράθυρο εκκίνησης είναι από το πρωί της Παρασκευής 04/04/14 μέχρι τις 0600 του Σαββάτου 05/04/14.

Υποχρεωτικά όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τερματίσει στις 0900 της Κυριακής 06/04/14 έτσι ώστε να γίνουν οι προετοιμασίες για την απονομή.

Οι 24 ώρες για την ολοκλήρωση της άσκησης δεν είναι δεσμευτικές ,αν νομίζεται ότι η ομάδα σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο ελάτε και ξεκινήστε νωρίτερα .   

Ενημερώστε μας πότε υπολογίζετε την άφιξη σας στον χώρο της άσκησης , όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο και για σας αλλά και για την διοργάνωση.

Συνάδελφοι  Έφεδροι η άσκηση αυτή γίνεται κατα βάση για την εκπαίδευση όλων μας , όταν όμως οι πραγματικά υπεύθυνοι Έλληνες Πολίτες Οπλίτες, στρατιώτες στην ουσία που με βάση το σύνταγμα εώς τα σαρανταπέντε τους έτη απλά κατοικούν στο σπίτι τους , αναφέρονται σε εκπαίδευση εννοούν πραγματική και όσο το δυνατόν ρεαλιστική.

Και αυτό γιατί:

ΔΕΝ θα πολεμήσω μαζί με την παρέα μου αλλά δίπλα σε αγνώστους.

ΔΕΝ θα γίνουν όλα όπως έχουν σχεδιαστεί από πριν (και ο εχθρός έχει σχέδια).

ΔΕΝ θα τα περιμένω όλα από τους ηγήτορες μου θα τους βοηθήσω όπου μπορώ .

ΔΕΝ είναι τα πάντα όπως φαίνονται σκέφτομαι συνέχεια και προσαρμόζομαι στην κάθε τακτική κατάσταση.

Η άσκηση αυτή απευθύνεται σε όσους  Έλληνες έχουν επαναλάβει μπροστά σε θεό και ανθρώπους  και  τηρούν χωρίς να τα παρερμηνεύουν τα παρακάτω:

Ορκίζομαι να φυλάττω πίστη εις την πατρίδα.

Υπακοή εις το Σύνταγμα τους νόμους και τα ψηφίσματα του κράτους.

Υποταγήν εις τους ανωτέρους μου.

Να εκτελώ προθύμως και άνευ αντιλογίας τας διαταγάς των.

Να υπερασπίζω με πίστην και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματος μου, τας Σημαίας.

 

Να μη τας εγκαταλείπω μηδέ να αποχωρίζομαι ποτέ απ’αυτών.

Να φυλάττω δε ακριβώς τους στρατιωτικούς νόμους.

Και να διάγω εν γένει ως πιστός και φιλότιμος στρατιώτης

Και

ΔΕΝ πρόκειτε ποτέ να παραδώσουν τα όπλα τα ιερά.

ΔΕΝ θα εγκαταλείψουν τον συμπολεμιστή τους με οποιονδήποτε και αν ταχθούν στην γραμμή .

ΔΕΝ θα παραδώσουν την Πατρίδα μικρότερη.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ!!!

Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK