log in

Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Χειμερινή-Ορεινή Εκπαίδευση Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Κ.Ε.Ο.Α.Χ. 2015

Για το Κ.Ε.Ο.Α.Χ.εχουμε μιλήσει και στο παρελθόν, είναι πάντα τιμή μας να βρισκόμαστε στο βουνό των Ελλήνων θεών παρέα με μερικούς  από τους πιο άξιους Έλληνες, τους άντρες των Ειδικών Δυνάμεων του Ε.Σ.

Η επιλογή του συγκεκριμένου μέρους για την χειμερινή-ορεινή εκπαίδευση των μελών μας δεν είναι τυχαία αφού αποτελεί ένα από τα πιο αφιλόξενα περιβάλλοντα ,ειδικά  τους πρώτους μήνες του έτους.

Έτσι λοιπόν 40 περίπου άτομα ξεκινήσαμε και φέτος να χαρούμε τις ομορφιές της Ελληνικής φύσης.Η παραμονή μας  φυσικά έγινε στην ύπαιθρο, στην γνωστή σε όλους ''χαράδρα'' όπου διεξάγονται τα περισσότερα σχολεία. Εδώ να τονίσουμε ότι η φιλοξενία ήταν άριστη και είχαμε την άδεια από τους οικοδεσπότες μας να χρησιμοποιήσουμε τους χώρους με τους κοιτώνες , αυτό  όμως ήταν ασύμβατο με την λογική της ΛΕΦΕΔ που θέλει να αξιοποιεί τα λιγοστά ΣΚ που διαθέτουν τα μέλη της για εκπαίδευση και όχι εθιμοτυπικές επισκέψεις και απλές εκδρομές. Έτσι, από την Παρασκευή για κάποιους ,ξεκίνησε η διαμονή στα 2100 μ. με τα πιο ''ειδικά'' υλικά που διαθέτουν όπως θερινές σκηνές και υπνόσακους Ε.Σ,Τι να κάνουμε; ευκαιρίας δοθείσης κάποιοι κατάλαβαν πια υλικά πρέπει να βάλουν πρώτα στην λίστα αγορών τους.

Δεν σταματήσαμε όμως εδώ. Το απόγευμα του Σαββάτου οργανώθηκε άσκηση από το ''επιτελείο'' της ΛΕΦΕΔ, όπου δύναμη 25 ανδρών εκπαιδεύτηκε σύμφωνα με το εξής σενάριο: Κατά την εξέλιξη των επιχειρήσεων το τμήμα μας, επιπέδου διμοιρίας, αποκόπηκε πίσω από τις εχθρικές γραμμές και αγωνίζεται για την επιβίωση του χτυπώντας ευκαιριακούς στόχους με ΑΝΣΚ τον ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά και τρόφιμα προσπαθώντας να βρει  διέξοδο επανόδου στις φίλιες  γραμμές .Κατά το βράδυ της 17/01/2015 ένα από τα ΠΚΠ (προκεχωρημένα κέντρα παρατήρησης)που είχε εκπέμψει η διμοιρία στα πλαίσια μεμακρυσμένων μέτρων ασφαλείας, εντόπισε εχθρικό τμήμα το οποίο στρατοπέδευσε πλησίον του Χ.Α.(χώρου αποκρύψεως).Από την έγκαιρη προειδοποίηση και το γεγονός ότι παρατηρούταν με ασφάλεια οι κινήσεις του εχθρού  αποφασίσθηκε  όπως: Α) Μεταφερθεί το τμήμα σε ασφαλές σημείο και Β) επιχειρηθεί προσβολή του εχθρού.

Τελικώς το τμήμα εκμεταλλευόμενο τα παραπάνω καθώς και την άριστη γνώση της τοποθεσίας επιχείρησε κρούση η οποία όμως        δεν πήγε καλά καθώς ο εχθρός ήταν καλά προετοιμασμένος και οι σκοπιές του αντιλήφθηκαν έγκαιρα το τμήμα ,οπότε αποφασίσθηκε  από τον περιπολάρχη η απεμπλοκή του τμήματος, που είχε και δυο τραυματίες από την παράτολμη ενέργεια. Το τμήμα αναγκάστηκε να κουβαλήσει τους δυο τραυματίες  με αυτοσχέδια μέσα ελλείψει φορείων. Η άσκηση έληξε με το τμήμα κατάκοπο αλλά και ευχαριστημένο αφού η θέληση και η ψυχή κατάφερε να νικήσει την (κοινή)λογική για ακόμα μια φορά.

Επί τη ευκαιρία να θυμίσουμε σε όλους τους Έλληνες ότι η άσκηση ''ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 15''είναι κοντά οπότε όπως λέγαμε και κατά την προετοιμασία για το CAMBRIAN PATROL :Η αποτυχία προετοιμασίας είναι προετοιμασία της αποτυχίας, ή αλλιώς ''η προετοιμασία είναι η μισή νίκη''.

<< ΠΟΛΙΤΕΣ-ΟΠΛΙΤΕΣ>>

Έκθεση εικόνων

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Σ.Β.Ε.Ο ΛΕΦΕΔ Εκπαίδευση Πεζικού »
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK