log in

Μακεδονομάχος

Mακεδονομάχος 2017 γενικές οδηγίες

10ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ-ΑΣΚΗΣΗ

ΕΦΕΔΡΩΝ-ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΩΝ

<<ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2017>>

Γενικές Οδηγίες& Εξοπλισμός  συμμετεχόντων

Συνάδελφοι τα λόγια είναι λίγα για να εκφράσουμε την χαρά μας σχετικά με το γεγονός ότι φτάσαμε τα δέκα έτη <<ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΩΝ>>.Η στήριξη που μας παρείχατε με την αθρόα συμμετοχή σας αποτέλεσε την επιβεβαίωση και την ανταμοιβή στην προσπάθεια μας να παράσχουμε μια άριστα οργανωμένη πρόκληση για εκπαίδευση για όλους.

Φέτος έχουμε κάνει ενέργειες για μεγαλύτερη συμμετοχή του Στρατού μας στην διοργάνωση λογω της ανακήρυξης από το ΥΕΘΑ του 2017 ως έτος Εφέδρων-Εθνοφυλάκων .Γνωρίζουμε ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο καθώς ο Στρατός  εκτός από την βασική αποστολή του που είναι φυσικά η εκπαίδευση του προσωπικού και η συντήρηση του υλικού έτσι ώστε να ανταποκριθούν στο σύγχρονο περιβάλλον του πολέμου εάν χρειαστεί,  έχει αναλάβει και την υποστήριξη των ‘’hotspots’’ , αποστολή που μόνο ο στρατός μας θα μπορούσε να φέρει εις πέρας , μέσα στα πλαίσια που απορρέουν από τις διακρατικές συμφωνίες και τις υποχρεώσεις μας ως άνθρωποι και ως μέλη της Ευρωπαϊκής οικογένειας.Τίποτα όμως και ποτέ δεν είναι ακατόρθωτο για τον Ελληνικό Στρατό

Ως εκ τούτου οι οδηγίες για τον τόπο  κατάταξης δεν θα δοθούν ακόμη  ,όπως και να χει όμως η άσκηση θα διεξαχθει στην ευρύτερη περιοχή του ακριτικού  Ν.Κιλκις την  ημερομηνία 21/22/23-04-2017.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Στολή της άσκησης είναι η στολή του Ελληνικού Στρατού ,οποιαδήποτε άλλη στολή δεν θα επιτραπεί. Αν έχετε αδιάβροχα ή GoreTex σε οποιαδήποτε παραλλαγή ή φαιοπράσινα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τα άρβυλα που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος οπωσδήποτε όμως στρατιωτικού τύπου(όχι αθλητικά και θα πρέπει να καλύπτουν τον αστράγαλο).

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με  εξαρτήσεις, γιλέκα,chest rig, οποιουδήποτε τύπου, κάλυμμα κεφαλής ανάλογο της στολής  , κράνος με κάλυμμα ελληνικής παραλλαγής (εάν υπάρχει θα βαθμολογηθεί ανάλογα) .

 Μην ξεχάσετε να έχετε OΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μαζί και μια στολή για την απονομή συνοδευόμενη από επίσημο κάλυμμα κεφαλής (καπέλο συλλόγου ή    μπερέ)είναι άσχημη εικόνα στην απονομή να παρουσιάζεστε με πλατύγυρα καπέλα (junglehats) ή σκούφους.


Airsoft: Ομοιώματα όπλου τύπου airsoft (το λιγότερο 4 ανά ομάδα). Παρακαλούμε οι ομάδες ή τα άτομα να φέρουν τον δικό τους ΄
΄οπλισμό΄΄ airsoft χωρίς κανένα περιορισμό σε τύπους και παρελκόμενα καθώς θα χρησιμοποιηθούν σε πολλές φάσεις της άσκησης . Για όσους δεν έχουν θα δοθούν Dummy M4 (τα οποία με τον καιρό και την κακομεταχείριση από τους προηγούμενους ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ έχουν λιγοστέψει).Το να φέρετε δική σας προσομοίωση οπλισμού βοηθάει πολύ την διοργάνωση ,υπάρχει μέριμνα ώστε να μην υπάρξουν φθορές στον εξοπλισμό σας . Καταλαβαίνουμε ότι οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες και θα είναι πρόβλημα για συνάδελφους οι οποίοι δεν κατέχουν ήδη και δεν έχουν σκοπό να ασχοληθούν έπειτα με το συγκεκριμένο άθλημα, να προβούν σε μια τέτοια αγορά. Ως λύση προτείνουμε τον δανεισμό (από κάποιον που δεν θα μπορέσει να έρθει) ή την επινοικίαση (υπάρχουν πολύ καλές περιπτώσεις σε διάφορά μαγαζιά). Αν εν τέλει δεν μπορέσετε να έχετε πάνω από 4 airsoft ως ομάδα, θα σας παρασχεθούν 4 dummy gun για συμπληρωθεί η σύνθεση. Αν φυσικά έχετε δικά σας (dummy gun) θα μας διευκόλυνε πολύ να τα φέρετε. Η βαθμολογία θα βγεί ανεξάρτητα από το αν έχετε 4 ή 8 airsoft, αλλά η εμπειρία σας θα είναι σαφώς διαφορετική όπως και τα διδάγματα τα οποία θα αποκομίσετε.

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι υψίστης σημασίας και δεν πρέπει να παραμεληθεί από κανέναν! Πρέπει όλοι σας να έχετε προστατευτικά γυαλιά. Είτε αυτά θα είναι αντιβαλιστικού τύπου (σαφώς πιο ακριβά), είτε θα είναι τα λεγόμενα εργασίας που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε μαγαζί με εργαλεία και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές (εώς και 3-4 ευρώ). Υπάρχουν βέβαια και μάσκες τύπου googles με συρμάτινο πλέγμα ή ακόμα και fullface προσωπίδες. Ότι επιθυμεί ο καθένας ότι θέλει ο καθένας φτάνει να έχει στρατιωτική εμφάνιση και να προστατεύει σωστά τον εαυτό του. Σε αυτό το θέμα εκπτώσεις από μέρους της οργανωτικής δεν θα γίνουν επ' ουδενί! Θα ακυρωθούν ομάδες.

Επίσης πρέπει να φροντίσετε για την δική σας αναχορηγία σε μπίλιες αλλά και μπαταρίες. Θα υπάρχει μια ισχνή δυνατότητα για κάτι τέτοιο σε κάποια στεκ αλλά όχι σε όλα και όχι συνέχεια καθώς αυτά τα σημεία θα υπάρχουν για να διασφαλίσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των airsoft της εχθρικής προς εσάς απεικόνισης. Οπότε φροντίστε να είστε καλυμμένοι με ιδία μέσα σε αυτό το θέμα.

Εξοπλισμός για τις ομάδες πεζικού

Όλα τα προηγούμενα και επιπλέον:

Κάθε ομάδα πρέπει να μεριμνήσει για την τροφή και το νερό που θα φέρει μαζί της καθώς δεν θα υπάρχει εφοδιασμός σε τροφή καθ όλη την διάρκεια της άσκησης.

Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί επιπλέον βάρος σε κάθε μέλος της ομάδας που θα προσομοιώνει τον βασικό φόρτο του κάθε οπλίτη , αλλά και συνολικά της ομάδας ( Πυρομαχικά κλπ) σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.(πίνακας οργάνωσης υλικών).

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης,όλες οι ομάδες θα επιχειρήσουν σαν ομάδες πεζικού , υποχρεωτικά κάθε άνδρας θα φέρει κατά την κατάταξη σακίδιο τύπου μακράς διημέρευσης (Bergen) σε χρώμα λαδί ή παραλλαγής 60 λίτρων και άνω με υποχρεωτικό φόρτο 15 κιλών( χωρίς το νερό,το)οποίο θα μεταφέρει αν του ζητηθεί καθ όλη την διάρκεια της άσκησης ή σε μεμονωμένες αποστολές.

Θεωρείστε βέβαιο ότι θα βραχείτε οπότε πρέπει να κουβαλάτε επιπλέον αλλαξιά.

Υποχρεωτικά πρέπει να έχετε δυνατότητα παρασκευής ροφήματος 16 ατόμων και εναυστήρα μαγνησίου κατά ομάδα.

Για τις επικοινωνίες θα πρέπει κάθε ομάδα να έχει μαζί της 2 ασυρμάτους VHF με επιπλέον  μπαταρίες(με την ανάλογη άδεια ραδιοερασιτέχνη) .

Σάκος Α΄ βοηθειών ομάδας

Η κάθε ασκούμενη ομάδα θα πρέπει να φέρει έναν σάκο Ά βοηθειών με αναλώσιμα υλικά πρώτων βοηθειών μάχης όσες ομάδες δεν έχουν αυτή την δυνατότητα (π.χ. ομάδες που θα συστηθούν επιτόπου)θα χρησιμοποιήσουν υλικά από την διοργάνωση ,με την ανάλογη βαθμολόγηση..

Ειδικά υλικά

1)Επειδή θα χρειαστεί να διασχίσετε πεζοί δρόμους επαρχιακού δικτύου, υποχρεούστε να μεριμνήσετε ώστε να υπάρχουν δύο φωσφορίζοντα γιλέκα για την ημέρα και δύο μικροί φακοί τύπου μπρέλοκ(πωλούνται σε γνωστά καταστήματα παιχνιδιών σε ευτελή τιμή),για τον πρώτο άνδρα χρώματος λευκού(θα φέρετε στο στήθος)και για τον τελευταίο ερυθρού(θα φέρετε στην πλάτη του σακιδίου) .Τα παραπάνω αποτελούν μέτρα για την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος και βαρύνουν αποκλειστικά εσάς.

2)Οπωσδήποτε κάθε άνδρας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με δύο ράβδους χημικού φωτός(cyalume).

3)Εκτυπώσεις, αρκετές , από  σχέδια και βοηθήματα που θα βρείτε στην σελίδα μας(και αδιαβροχοποιημένες) .

Σε γενικές γραμμές πάρετε μαζί σας ότι χρειάζεστε από ατομικά υλικά ώστε να ολοκληρώσετε την αποστολή αρκεί να μπορείτε να τα κουβαλάτε μαζί σας.

Χρόνος Διεξαγωγής

Η κατάταξη θα ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης 20/4/2017

Η Πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής21/04/2017 ενώ η τελευταία θα ξεκινήσει στις 06:00 του Σαββάτου22/4/2017.
Η Άσκηση θα τελειώσει το πρωί της Κυριακής23/4/2017, θα ακολουθήσει απονομή.

Από την στιγμή που καταταγείτε θεωρείστε εαυτόν επιστρατευμένο και ακολουθείτε πιστά τους στρατιωτικούς κανονισμούς.

Κατευθύνσεις-παραινέσεις

Η άσκηση θα διαρκέσει 24 ώρες οπότε η χρήση φακών ΄΄κόκκινου΄΄ χρώματος είναι απολύτως αναγκαία για όλη την ομάδα , μόνο σε περίπτωση εμπλοκής επιτρέπεται η χρήση φακού ΄΄λευκού΄΄ χρώματος .

Το παράθυρο εκκίνησης είναι από το πρωί της Παρασκευής21/4/2017μέχρι τις 06:00 του Σαββάτου 22/4/2017.
Υποχρεωτικά όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τερματίσει στις 08:00 της Κυριακής 23/4/2017 έτσι ώστε να γίνουν οι προετοιμασίες για την απονομή.

Οι 24 ώρες για την ολοκλήρωση της άσκησης είναι δεσμευτικές.

Ενημερώστε μας πότε υπολογίζετε την άφιξη σας στον χώρο της άσκησης , όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο και για σας αλλά και για την διοργάνωση.

Συνάδελφοι  Έφεδροι αξιωματικοί , υπαξιωματικοί , οπλίτες , η άσκηση αυτή γίνεται για την εκπαίδευση και συντήρηση όλων μας αλλά και ως αξιολόγηση του κατά πόσο είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης, αξιολόγηση από εμάς τους ίδιους αλλά και από τον ΕΣ του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε όλοι μας και αν ποτέ χρειαστεί θα πρέπει να σπεύσουμε και να πυκνώσουμε τις τάξεις.

Ο 10Ος ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ αφιερώνεται στους εθνοφύλακες και σ όλους τους  ακρίτες μας που βρίσκονται μοιραία στην πρώτη γραμμή πυρός.

Καλή αντάμωση.

Για την οργανωτική επιτροπή

ο Υπεύθυνος Ασκήσεως

Αντιπρόεδρος ‘’Μητροπολιτικής’’ Λ.ΕΦ.Ε.Δ.

                                            

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μακεδονομάχος 2017 Μακεδονομάχος Δήλωση Συμμετοχής »
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK