log in

Ομάδα Αναγνωρίσεως

Grassman

Στην αμφίβια άσκηση της ΛΕΦΕΔ ‘’Ιερός Λόχος’’η Ο.Α.είχε διττό ρόλο, στην αρχή ανέλαβε τον ρόλο(για τον οποίο συστάθηκε) ομάδας αναγνώρισης η οποία εστάλη μερικές μέρες(Κ-ημέρα) προ της κύριας αμφίβιας ενέργειας για να συλλέξει πληροφορίες για την οργάνωση της επιχείρησης ,έτσι διείσδυσε νύχτα με λέμβους (μεικτή διείσδυση από ξηράς και θαλάσσης) οι οποίες στην πραγματικότητα θα έσβηναν τις μηχανές τους 600 μέτρα μακριά από την ακτή,κατόπιν θα προσέγγιζαν οι λέμβοι κωπηλατώντας στα 100 μέτρα από όπου θα έριχναν 1-2 ζεύγη ανιχνευτών θαλάσσης που θα έλεγχαν την ακτή απόβασης με την ‘’μέθοδο του κυτίου’’ ετοιμάζοντας τον δρόμο για την υπόλοιπη ομάδα.
Για λόγους προετοιμασίας συμμετοχής σε μεγάλη άσκηση του εξωτερικού,το 2018, της Ο.Α. αποφασίστηκε από τον περιπολάρχη να πέσουν όλοι ,με απολυτό σκοτάδι,στην καφέ από τις νεροποντές θάλασσα. Έτσι αδιαβροχοποίησαν άπαντες(8 άντρες)τα σακίδια μακράς διαβίωσης και βούτηξαν χωρίς σωσίβιο ,φορώντας εξάρτηση ,όπλο(dummy),με μόνη προστασία τα καταδυτικά μποτάκια και τις στολές Grassman που μας είχαν χορηγηθεί από την εταιρεία pentagon για τις ανάγκες της απεικόνισης .Ο υπεύθυνος ασκήσεως και έφορος εκπαίδευσης Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Γιάννης,φρόντισε ώστε να υπάρχει η κατάλληλη ταλαιπωρία αφού η ακτή ήταν λασπώδης και έκανε τα πάντα να ζυγίζουν τριπλάσιο βάρος από το φυσιολογικό, μετά την διέλευση της, δίνοντας αυτή ακριβώς την εμπειρία που χρειαζόταν οι δόκιμοι άντρες της Ο.Α. ώστε να καταλάβουν τι ακριβώς θα πρέπει να κάνουν.
Μετά την αναγνώριση και την κατάληψη της βραχονησίδας  η Ο.Α. ανέλαβε τον ρόλο της εχθρικής δύναμης και τάχθηκε αμυντικά κατασκευάζοντας πρόχειρες θέσεις μάχης.
Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση εκτός φυσικά από την εμπειρία της άσκησης που ήταν από τις καλύτερες αμφίβιες που έχουμε συμμετάσχει….είναι η στολή Grassman και τα πλατύγυρα καπέλα Babylon ιδίας παραλλαγής.
Η αντοχή των καινούργιων στολών της Ελληνικής εταιρείας που έχει καταξιωθεί στον χώρο ,ειδικά στο εξωτερικό,δεν έχει καμία σχέση με το παρελθόν αφού εισακούσθηκαν οι παρατηρήσεις των διαφόρων χρηστών ανά την υφήλιο και έγιναν οι ανάλογες βελτιώσεις στις ραφές ,ειδικά  στα κουμπιά που υπήρχε κυρίως πρόβλημα ,τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται είναι συνθέσεως 65% πολυεστέρας και 35% βαμβάκι κάνοντας την στολή υδρόφιλη στο ελάχιστο(φανταστείτε την διάφορα από το 80% βαμβάκι,20% πολυεστέρα του Ε.Σ.)όχι πως υπήρξε ποτέ πρόβλημα με τα rip stop που χρησιμοποιούταν στο παρελθόν αφού ο γράφων έχει στολή από το 2009 τις οποίας το ύφασμα δεν έχει πάθει τίποτα ,το χρώμα τώρα άρχισε να ξεβάφει και το μόνο που χρειάστηκε ήταν η ενίσχυση των κομβίων με ραφή…
Κάτι απλό(το οποίο πρόσεξε η εταιρεία μαζί με τις άλλες λεπτομέρειες) που όμως είναι ιδιαίτερα χρήσιμο ,στην στολή ,είναι τα κουμπιά στο παντελόνι αντί φερμουάρ η ακόμα χειρότερο Velcro (προσωπικά θεωρώ μεγάλη ανοησία το Velcro στο καβάλο αφού με τον καιρό χαλάει και παραμένει ανοικτό,επίσης δεν επισκευάζεται επί του πεδίου όπως το κουμπί που υπάρχει σε ένα repair kit και φυσικά κάνει θόρυβο όταν είναι καινούργιο).
Από ότι γνωρίζουμε θα υπάρξουν και άλλες πρακτικές αναβαθμίσεις στην στολή αφού η εταιρεία ΄΄φιλτράρει΄΄τις νέες τάσεις.
Το’’ μαγικό’’ όμως με την στολή είναι το διασπαστικό σχέδιο παραλλαγής που θεωρώ ότι αποτελεί εκσυγχρονισμό της lizzard και δέσιμο της παλαιάς και παρωχημένης κατ’εμέ(όχι μόνο δική μου γνώμη αφού όλες οι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της χώρας μας την έχουν αντικαταστήσει σιωπηρά με multicam!και ως γνωστόν αυτές οι μονάδες προπορεύονται παραδοσιακά των υπολοίπων..)στολής του Ε.Σ. με τις σύγχρονες πολυχρωματικές τάσεις με μοναδικό τρόπο δηλαδή με τις πινελιές της lizzard αλλά με πολλά χρώματα τα περισσότερα των οποίων συναντώνται σε όλα τα παράγωγα της multicam.Μετά από την γνωριμία με την Grassman η Lizzard μας φάνταζε ‘’φτωχή’’.
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK