log in

Μακεδονομάχος

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ 2021

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ-ΑΣΚΗΣΗ ΕΦΕΔΡΩΝ

<<ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2021>>

Γενικές Οδηγίες & Εξοπλισμός  συμμετεχόντων

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Μάσκες υφασμάτινες απαραίτητα τις οποίες θα φοράτε υποχρεωτικά πριν προσεγγίσετε άτομο .

Σκηνές ατομικές καθώς από την διοργάνωση θα υπάρχει αριθμός σκηνών χωρητικότητας 20 ατόμων στις οποίες όμως λόγω των απαραίτητων μέτρων θα στρατωνιστούν 8 άτομα (ομάδα).

Στολή της άσκησης είναι η στολή του Ελληνικού Στρατού ,οποιαδήποτε άλλη στολή δεν θα επιτραπεί. Αν έχετε αδιάβροχα ή GoreTex σε οποιαδήποτε παραλλαγή ή φαιοπράσινα δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τα άρβυλα που θα χρησιμοποιήσετε μπορούν να είναι οποιουδήποτε χρώματος οπωσδήποτε όμως στρατιωτικού τύπου(όχι αθλητικά και θα πρέπει να καλύπτουν τον αστράγαλο).

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με  εξαρτήσεις, γιλέκα ,chest rig, οποιουδήποτε τύπου, κάλυμμα κεφαλής ανάλογο της στολής  , κράνος με κάλυμμα ελληνικής παραλλαγής (εάν υπάρχει θα βαθμολογηθεί ανάλογα) .

Μην ξεχάσετε να έχετε OΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μαζί και μια στολή για την απονομή συνοδευόμενη από επίσημο κάλυμμα κεφαλής (καπέλο συλλόγου ή  μπερέ)είναι άσχημη εικόνα στην απονομή να παρουσιάζεστε με πλατύγυρα καπέλα (junglehats) ή σκούφους και δεν θα γίνει αποδεκτή.

Airsoft: Ομοιώματα όπλου τύπου airsoft (το λιγότερο 5 ανά ομάδα). Παρακαλούμε οι ομάδες ή τα άτομα να φέρουν τον δικό τους ΄΄οπλισμό΄΄ airsoft χωρίς κανένα περιορισμό σε τύπους και παρελκόμενα καθώς θα χρησιμοποιηθούν σε πολλές φάσεις της άσκησης . Για όσους δεν έχουν θα δοθούν Dummy M4 (τα οποία με τον καιρό και την κακομεταχείριση από τους προηγούμενους ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥΣ έχουν λιγοστέψει).Το να φέρετε δική σας προσομοίωση οπλισμού βοηθάει πολύ την διοργάνωση ,υπάρχει μέριμνα ώστε να μην υπάρξουν φθορές στον εξοπλισμό σας . Καταλαβαίνουμε ότι οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες και θα είναι πρόβλημα για συναδέλφους οι οποίοι δεν κατέχουν ήδη και δεν έχουν σκοπό να ασχοληθούν έπειτα με το συγκεκριμένο άθλημα, να προβούν σε μια τέτοια αγορά. Ως λύση προτείνουμε τον δανεισμό (από κάποιον που δεν θα μπορέσει να έρθει) ή την επινοικίαση (υπάρχουν πολύ καλές περιπτώσεις σε διάφορα καταστήματα). Αν εν τέλει δεν μπορέσετε να έχετε πάνω από 5 airsoft ως ομάδα, θα σας παρασχεθούν dummy gun για να συμπληρωθεί η σύνθεση. Αν φυσικά έχετε δικά σας (dummy gun) θα μας διευκόλυνε πολύ να τα φέρετε. Η βαθμολογία θα βγει ανεξάρτητα από το αν έχετε airsoft ή dummy gun, αλλά η εμπειρία σας θα είναι σαφώς διαφορετική όπως και τα διδάγματα τα οποία θα αποκομίσετε.

Η ασφάλεια των συμμετεχόντων είναι υψίστης σημασίας και δεν πρέπει να παραμεληθεί από κανέναν! Πρέπει όλοι σας να έχετε προστατευτικά γυαλιά. Είτε αυτά θα είναι αντιβαλλιστικού τύπου (σαφώς πιο ακριβά), είτε θα είναι τα λεγόμενα εργασίας που μπορείτε να βρείτε σε οποιοδήποτε κατάστημα με εργαλεία και μάλιστα σε πολύ χαμηλές τιμές (εώς και 3-4 ευρώ). Υπάρχουν βέβαια και μάσκες τύπου goggles με συρμάτινο πλέγμα ή ακόμα και fullface προσωπίδες. Ό,τι επιθυμεί ο καθένας, ό,τι θέλει ο καθένας φτάνει να έχει στρατιωτική εμφάνιση και να προστατεύει σωστά τον εαυτό του. Σε αυτό το θέμα εκπτώσεις από μέρους της οργανωτικής δεν θα γίνουν επ' ουδενί! Θα ακυρωθούν ομάδες.

Επίσης πρέπει να φροντίσετε για την δική σας αναχορηγία σε πλαστικά σφαιρίδια  αλλά και μπαταρίες.


Εξοπλισμός για τις ομάδες πεζικού

Όλα τα προηγούμενα και επιπλέον:

Κάθε ομάδα πρέπει να μεριμνήσει για την τροφή και το νερό που θα φέρει μαζί της καθώς δεν θα υπάρχει εφοδιασμός σε τροφή  στην διάρκεια της άσκησης παρά μόνο στο τέλος.

Θα γίνει προσπάθεια να δοθεί επιπλέον βάρος σε κάθε μέλος της ομάδας που θα προσομοιώνει τον βασικό φόρτο του κάθε οπλίτη , αλλά και συνολικά της ομάδας ( Πυρομαχικά κλπ) σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ.(πίνακας οργάνωσης υλικών).

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης ,όλες οι ομάδες θα επιχειρήσουν σαν ομάδες πεζικού , υποχρεωτικά κάθε άνδρας θα φέρει κατά την κατάταξη σακίδιο τύπου μακράς διημέρευσης (Bergen) σε χρώμα λαδί ή παραλλαγής 60 λίτρων και άνω με υποχρεωτικό φόρτο 15 κιλών( χωρίς το νερό) ,το οποίο θα μεταφέρει αν του ζητηθεί καθ’ όλη την διάρκεια της άσκησης ή σε μεμονωμένες αποστολές. Πιστέψτε μας θα σας χρειαστούν και τα 15 κιλά υλικών ,ρουχισμού ,τροφής κτλ που θα μεταφέρετε .Θα γίνει ζύγιση του φόρτου οπότε θα βαθμολογηθείτε ανάλογα.

Θεωρείστε βέβαιο ότι θα βραχείτε οπότε πρέπει να κουβαλάτε επιπλέον ρούχα.

Υποχρεωτικά πρέπει να έχετε δυνατότητα παρασκευής ροφήματος 16 ατόμων και εναυστήρα μαγνησίου κατά ομάδα.

Για τις επικοινωνίες θα πρέπει κάθε ομάδα να έχει μαζί της 2 ασυρμάτους VHF με επιπλέον  μπαταρίες(με την ανάλογη άδεια ραδιοερασιτέχνη) .

Σάκος Α΄ βοηθειών ομάδας

Η κάθε ασκούμενη ομάδα θα πρέπει να φέρει έναν σάκο Ά βοηθειών με αναλώσιμα υλικά πρώτων βοηθειών μάχης όσες ομάδες δεν έχουν αυτή την δυνατότητα (π.χ. ομάδες που θα συσταθούν επιτόπου)θα χρησιμοποιήσουν υλικά από την διοργάνωση ,έχοντας έτοιμα τα δικά σας υλικά θα είστε καλύτερα προετοιμασμένοι για την χρήση τους και μας βοηθάτε αφάνταστα.

Ειδικά υλικά

1)Επειδή θα χρειαστεί να διασχίσετε πεζοί δρόμους επαρχιακού δικτύου, υποχρεούστε να μεριμνήσετε ώστε να υπάρχουν δύο φωσφορίζοντα γιλέκα για την ημέρα και δύο μικροί φακοί τύπου μπρελόκ (πωλούνται σε γνωστά καταστήματα παιχνιδιών σε ευτελή τιμή),για τον πρώτο άνδρα χρώματος λευκού(θα φέρεται στο στήθος)και για τον τελευταίο ερυθρού(θα φέρεται στην πλάτη του σακιδίου) .Τα παραπάνω αποτελούν μέτρα για την αποφυγή τροχαίου ατυχήματος και βαρύνουν αποκλειστικά εσάς.

2)Οπωσδήποτε κάθε άνδρας θα πρέπει να είναι εφοδιασμένος με δύο ράβδους χημικού φωτός(cyalume).

3)Εκτυπώσεις, αρκετές , από  σχέδια και βοηθήματα που θα βρείτε στην σελίδα μας(και αδιαβροχοποιημένες) .

Σε γενικές γραμμές πάρετε μαζί σας ό,τι χρειάζεστε από ατομικά υλικά ώστε να ολοκληρώσετε την αποστολή αρκεί να μπορείτε να τα κουβαλάτε μαζί σας.

Χρόνος Διεξαγωγής

Η κατάταξη θα ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης 01/04/2021 ,το κόστος συμμετοχής είναι 20€ για τους διαγωνιζόμενους και 10€ για όσους εμπλακούν στην οργανωτική ομάδα υποστηρίζοντας την διεξαγωγή.

Η Πρώτη ομάδα θα ξεκινήσει το πρωί της Παρασκευής 02/04/2021 ενώ η τελευταία θα ξεκινήσει στις 06:00 του Σαββάτου 03/04/2021.
Η Άσκηση θα τελειώσει το πρωί της Κυριακής 04/04/2021, θα ακολουθήσει απονομή.

Θα λειτουργήσει  12ωρος ''στίβος'' για όσους θέλουν να συμμετέχουν στην άσκηση αλλά  θεωρούν πως δεν έχουν κατάλληλα υλικά και γνώσεις για να ανταπεξέλθουν  στις 24 ώρες , οι ομάδες αυτές είτε είναι οργανωμένες είτε δημιουργηθούν στο πεδίο θα ξεκινήσουν το αργότερο 10:00 του Σαββάτου 03/04/2021 και θα αξιολογηθούν κανονικά σε χωριστή κατηγορία.

Από την στιγμή που καταταγείτε θεωρείστε εαυτόν επιστρατευμένο και ακολουθείτε πιστά τους στρατιωτικούς κανονισμούς.

Κατευθύνσεις-παραινέσεις

Η άσκηση θα διαρκέσει 24 ώρες οπότε η χρήση φακών ΄΄κόκκινου΄΄ χρώματος είναι απολύτως αναγκαία για όλη την ομάδα , μόνο σε περίπτωση εμπλοκής επιτρέπεται η χρήση φακού ΄΄λευκού΄΄ χρώματος .

Το παράθυρο εκκίνησης είναι από το πρωί της Παρασκευής 02/04/2021 μέχρι τις 06:00 του Σαββάτου 03/04/2021.
Υποχρεωτικά όλες οι ομάδες θα πρέπει να έχουν τερματίσει στις 08:00 της Κυριακής 04/04/2021 έτσι ώστε να γίνουν οι προετοιμασίες για την απονομή.

Οι 24 ώρες για την ολοκλήρωση της άσκησης είναι δεσμευτικές.

Ενημερώστε μας πότε υπολογίζετε την άφιξη σας στον χώρο της άσκησης , όσο πιο νωρίς τόσο το καλύτερο και για σας αλλά και για την διοργάνωση.

Συνάδελφοι  Έφεδροι αξιωματικοί , υπαξιωματικοί , οπλίτες , η άσκηση αυτή γίνεται για την εκπαίδευση και συντήρηση όλων μας αλλά και ως αξιολόγηση του κατά πόσο είμαστε ικανοί να ανταπεξέλθουμε σε ένα σύγχρονο πεδίο μάχης, αξιολόγηση από εμάς τους ίδιους αλλά και από τον ΕΣ του οποίου αναπόσπαστο κομμάτι είμαστε όλοι μας και αν ποτέ χρειαστεί θα πρέπει να σπεύσουμε και να πυκνώσουμε τις τάξεις του.

Καλή αντάμωση.

Για την οργανωτική επιτροπή

ο Υπεύθυνος Ασκήσεως

Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK