log in

Aλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες (62)

Ακολουθώντας ταπεινά τα χνάρια των Ηρώων

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου μια ημέρα πριν την επέτειο εισόδου του Ελληνικού Στρατού και απελευθέρωσης της  Θεσσαλονίκης διεξήχθη πορεία 26 περίπου χιλιομέτρων από το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και σημείο όπου υπογράφηκε η παράδοση στο χωριό Γέφυρα έως τον Λευκό Πύργο προσομοιώνοντας την πορεία του Ελληνικού Στρατού ,τιμώντας όλους όσους την βάδισαν πριν από εκατό και πλέον χρόνια.
Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω προσπαθήσαμε να μπούμε στο μυαλό και την ψυχολογία εκείνων των Ελλήνων που προελαύνοντας μαχόμενοι από το Σαραντάπορο στις 9 του ίδιου μήνα προς την Μακεδονία απελευθερώνοντας την μια πόλη μετά την άλλη και μετά την μάχη των Γιαννιτσών όπου οι ελλιπής πληροφορίες και σχεδιασμός ''άφησαν'' την τύχη της έκβασης της μάχης στις λόγχες και την παλικαριά Αξιωματικών Υπαξιωματικών και Οπλιτών ,έχοντας χάσει συγγενείς ,φίλους, συναδέλφους βάδιζαν προς τον αντικειμενικό σκοπό ,την απελευθέρωση της Συμβασιλεύουσας .

Ακόμη μια πόλη ελεύθερη ,ακόμη ένα τεράστιο πραγματικά βήμα ,ένα άλμα πριν την επίτευξη του μεγάλου αντικειμενικού σκοπού την απελευθέρωση της Βασιλεύουσας. 

Ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία που φρόντισε διαθέτοντας προσωπικό για  την ασφαλή διεξαγωγή της προσπάθειας μας,
τον Δήμο Ευόσμου Κορδελιού για την παραχώρηση λεωφορείου για την μετάβαση και επιστροφή στην Γέφυρα και τις παρακάτω επιχειρήσεις των Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης  για την χορηγία τους:
Κάβα Γεωργιάδη  ,Σερραικόν, Βιοαγρός, Κάβα Ταιγανίδης Ζαχαροπλαστείο Σάρρας ,Ζαχαροπλαστείο Γλυκάκι

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου εν μέσω θέρους στο κάλεσμα μας για αιμοδοσία .Από όλες τις γωνιές της Θεσσαλονίκης έτρεξαν τα μέλη μας και όχι μόνο για να προσφέρουν ανιδιοτελως.Απο την μεριά μας το Δ.Σ.υποσχομαστε να συνεχίσουμε την όμορφη και ωφέλιμη αυτή δραστηριότητα ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το φθινόπωρο και να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τους εθελοντές εφέδρους και τις οικογένειές τους!

ΡΒΧΠ

Μετά από μια μικρή καθυστέρηση στην πέμπτη εκπομπή μας θα μιλήσουμε για το αντικείμενο του ΡΒΧΠ,ένα αντικείμενο παραμελημένο στην Ελλάδα.Στο βίντεο αναφέρονται εν τάχει οι βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ο μαχητής. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των βίντεο χωρίς την ρητή συγκατάθεση του Δ.Σ. της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Η λήψη έγινε με μια απλή κάμερα με τρίποδα χωρίς επαγγελματική βοήθεια (ευχαριστούμε το μέλος μας Θεόδωρο),το ίδιο συνέβη με την επεξεργασία’’. e-mail επικοινωνίας το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Μην παραλείψετε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube. Kαλή διασκέδαση!

Ιμάντας Ίσχαιμης Περίδεσης(Τουρνικέ). Παρουσίαση υλικών τέταρτο μέρος.

Σε αυτή την εκπομπή λίγα και γρήγορα λόγια για τα tourniquet και τους τρόπους ανάρτησης .
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των βίντεο χωρίς την ρητή συγκατάθεση του Δ.Σ. της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Η λήψη έγινε με μια απλή κάμερα με τρίποδα χωρίς επαγγελματική βοήθεια (ευχαριστούμε το μέλος μας Θεόδωρο),το ίδιο συνέβη με την επεξεργασία’’.
e-mail επικοινωνίας το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μην παραλείψετε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube.
Kαλή διασκέδαση!

ΥΛΙΚΑ 3ο ΜΕΡΟΣ ΣΑΚΟΣ Α΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ

H 3η  μας εκπομπή αναλώνεται στο κεφάλαιο ομαδικός σάκος αντιμετώπισης τραυμάτων μάχης .Τι πρέπει να κουβαλήσει μαζί του ο νοσοκόμος της ομάδας λοιπόν;

Σημειώνουμε ότι παρουσιάζεται όχι η ιδανική ομαδική συλλογή(για ποια αποστολή;) αλλά η συλλογή της Ο.Α. Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. που εφοδιάστηκε με πολύ κόπο(και χρήμα) τα υλικά που παρουσιάζονται ώστε να συνοδευσει την ομάδα στην άσκηση CambrianPatrol στο BreconBeacon της Ουαλίας και συνάμα να συνοδεύει την λέσχη στις εξορμήσεις στο βουνο.Να τονίσουμε εδώ ότι πριν οποιαδήποτε αποστολή πρέπει να γίνει μια εκτίμηση και ανάλυση της κατάστασης ώστε να προστεθούν η’ να αφαιρεθούν υλικά αφού το βάρος συνολικά που πρέπει να κουβαληθεί είναι σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπ’οψιν.Δεν θα κατεβούμε με ελικόπτερα επάνω στον εχθρό το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να κάνουμε δεκάδες χλμ με διαβίωση στην ύπαιθρο!

Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των βίντεο χωρίς την ρητή συγκατάθεση του Δ.Σ. της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Η λήψη έγινε με μια απλή κάμερα με τρίποδα χωρίς επαγγελματική βοήθεια (ευχαριστούμε το μέλος μας Θεόδωρο),το ίδιο συνέβη με την επεξεργασία’’.

 e-mail επικοινωνίας το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Μην παραλείψετε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube

Kαλή διασκέδαση!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΛΙΚΩΝ 2ο ΜΕΡΟΣ IFAK

Στην 2η  εκπομπή μας παρουσιάζουμε την ατομική συλλογή αντιμετώπισης τραυμάτων μάχης (individualfirstaidkit,IFAK),την οποία πρέπει όλοι να έχουμε επάνω μας σε εμφανές σημείο όπως και ακόμα τουλάχιστον ένα tourniquet που επίσης πρέπει να είναι τοποθετημένο σε εμφανές σημείο και έτοιμο  να χρησιμοποιηθεί αμεσα,σε καλά προετοιμασμένες ομάδες το σημείο είναι ίδιο για όλους ώστε τα κρίσιμα εκείνα δευτερόλεπτα να μπορεί να βρεθεί και να εφαρμοστει!Ο κάθε μαχητής θα πρέπει να είναι σε θέση να τοποθετήσει ένα ίσχαιμο στον εαυτό του υπό όλες τις συνθήκες.

Mην παραλείψετε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΛΙΚΩΝ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ-ΓΙΛΕΚΑ

Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότεροι Έλληνες ,μέλη της λέσχης και μη ,μας ρωτάνε για τα υλικά που θα  φέρουν επάνω τους σε μια ,ω μη γένοιτο, εμπόλεμη κατάσταση .Είναι γεγονός ότι ο Ε.Σ. λόγο μικρού budget δεν μπορεί να διαθέσει στο (εξαιρετικό)προσωπικό του σύγχρονα  υλικά ως εκ τούτου παρακολουθούμε ακόμα και εν ενεργεία στελέχη να προμηθεύονται ,ανάλογα με τον οβολό τους ,υλικά από το εμπόριο για να κάνουν την ζωή τους ευκολότερη .Τα υλικά φυσικά δεν αποτελούν πανάκεια ,προέχει η εκπαίδευση μας ,δεδομένο είναι όμως ότι δεν μπορείς να πας με πχ αρβύλες jungle στα χιόνια γιατί θα πάθεις κρυοπαγήματα!

Η πρώτη μας αυτή προσπάθεια ,που έγινε με πολύ μεράκι και όρεξη από την Μητροπολιτική Λ.ΕΦ.Ε.Δ.(με άντρες της Ο.Α.)ευχόμαστε να σας αρεσει,να την απολαυσετε και να βοηθήσει ,κυρίως βέβαια τους νεοεισερχομένους, στην Εφεδρεία-Εθνοφυλακη.Ειναι δεδομένο ότι εκεί έξω βρίσκονται άνθρωποι πολύ πιο έμπειροι από εμάς ,με μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες γνώσεις  οι οποίοι πιθανόν να διαφωνήσουν με τα λεγόμενα και τις διαπιστώσεις μας ,θα είναι τιμή μας άνθρωποι από τους οποίους μάθαμε να παρακολουθήσουν τις εκπομπές μας και να μας βοηθήσουν να γίνουμε καλυτεροι.Σημειωνουμε ότι κακοήθειες δεν θα γίνονται δεκτές ,θα σβήνονται τα σχόλια αυτών που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα και πιθανόν να καταγγέλλονται οι ύβρεις τους αν και εφόσον ειπωθούν.

Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των βίντεο χωρίς την ρητή συγκατάθεση του Δ.Σ.της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ.

Η λήψη έγινε με μια απλή κάμερα με τρίποδα χωρίς επαγγελματική βοήθεια (ευχαριστούμε το μέλος μας Θεόδωρο),το ίδιο συνέβη με την επεξεργασία’’.

e-mail επικοινωνίας το letisriflemen@gmail.com

Στην πρώτη εκπομπή μιλάμε για διάφορα είδη εξαρτήσεων ,γιλέκων κλπ προς υποβοήθηση σας αναφέρουμε ότι μέχρι το:

 16:10 μιλάμε επάνω στην εξάρτηση στήθους MK  IITASMANIANTIGERchestrig ,

έως το 23:15 για την εξάρτηση στήθους rapidassault  της CONDOR,

έως το27:56 για την ΄΄ Η΄΄harness της EAGLE,

έωςτο 34:18 γιατο plate carrier Recon WARRIOR ASSAULT,

έως το 37:15 για Battlebelt

και στην συνέχεια για τopathfinderWARRIORASSAULT.

Kαλη διασκέδαση λοιπόν!

Διάλεξη Νίκου Λυγερού

Εκδήλωση με ομιλία του Κου Νίκου Λυγερού με θέμα ''Ελληνική Γεωστρατηγική και ετοιμότητα Στρατού'' διοργάνωσε η λέσχη στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου στις 20 Φεβρουαρίου ,ακολούθησε κοπή Βασιλόπιτας.
Παρόντες εκπρόσωποι Στρατιωτικών και Πολιτικών αρχών του Νομού.
Ευχαριστούμε όλους και όλες που παρά την ''δύσκολη'' ημέρα και ώρα λόγω τσικνοπέμπτης  μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Παρουσίαση βιβλίου "Εγχειρίδιο Έλληνα Μαχητή"

Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης 18 Δεκεμβρίου 2019 Παρουσίαση βιβλίου "Εγχειρίδιο Έλληνα Μαχητή" και βράβευση της ομάδας Πεζικού αποτελούμενης από Εφέδρους για τον άθλο της διάκρισης τους στην άσκηση του Βρετανικού Στρατού CAMBRIAN PATROL ,ευχαριστούμε τους Γιώργος Δημητρόπουλος και Βαγγέλη Τρασάνη για την τιμή αλλά πολύ περισσότερο για το έργο τους ,το Order of AHEPA και τον Ανδρέα Ζαπουνίδη για την τιμή και την προβολή της προσπάθειας μας και του παραπάνω πονήματος. Ο Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος ανάμεσα σε όλα όσα είπε με τον δικό του μοναδικό τρόπο εστίασε στην αξία και την αναγκαιότητα ενός σύγχρονου και ισχυρού Πεζικού στο πεδίο της μάχης έκλεισε με την φράση "η ομάδα είναι το κύτταρο του στρατού" αρχή και παράγοντας νίκης. Τέλος για το εγχειρίδιο με λίγα λόγια είναι ένα απίστευτο εργαλείο γνώσης ,ένα βοήθημα θα λέγαμε γραμμένο με πολύ απλά και κατανοητά λόγια,σχήματα,εικόνες απαραίτητο για κάθε Έλληνα Έφεδρο που θέλει πραγματικά να εκπαιδευτεί και να γίνει καλύτερος μαχητής.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK