log in

Aλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες (68)

Επίσκεψη Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. Στο 747 ΕΤΜΧ

Κατόπιν εγκρίσεως σχετικού αιτήματος, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΕΦΕΔ επεσκέφθη στις 27.6.2013 το 747 Ειδικό Τάγμα Μηχανικού (ΕΤΜΧ), ο Διοικητής και τα στελέχη του οποίου μας επεφύλαξαν ιδιαιτέρως θερμή υποδοχή, ενώ η κλάση των Εθελοντών Εφέδρων πλαισιώθηκε και από μέλη εθελοντικών ομάδων της περιοχής.
Η ενημέρωση ξεκίνησε με ψηφιακή παρουσίαση της αποστολής και του έργου που έχει ως τώρα επιτελέσει το 747 ΕΤΜΧ, το οποίο, ομολογουμένως, είναι εντυπωσιακό τόσο ως προς την τεχνική αρτιότητα και αρχιτεκτονική πρωτοπορία, όσο και ως προς την εξοικονόμηση δημοσίου χρήματος χωρίς παραχωρήσεις στην ποιότητα κατασκευής.
 
 
 
Ακολούθησε παρουσίαση των εκπαιδευτικών κι επιχειρησιακών μέσων και δυνατοτήτων του Τάγματος, η οποία περιελάμβανε επίδειξη των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του 747 ΕΤΜΧ τόσο στον πόλεμο, όσο και στην ειρήνη με έμφαση στον τομέα της έρευνας και διάσωσης, στον οποίο επενδύεται μεγάλο μέρος της εκπαίδευσης των στελεχών του Τάγματος. Μάλιστα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη δράση των Διασωστών του Τάγματος, οι οποίοι προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε μέλος μας (εικονικά πάντα) σταθεροποιώντας τον σε ειδικό φορείο για τη μεταφορά του. Το γεγονός ότι η δύναμη του 747 ΕΤΜΧ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ειδικά εκπαιδευμένους Διασώστες, Αυτοδύτες και Αναρριχητές είναι ενδεικτικό των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του και του εύρους των αποστολών που μπορεί να αναλάβει.
 
 
 
Ευχαριστούμε το ΓΕΣ για την έγκριση της επίσκεψης – ενημέρωσης και τον Διοικητή και τα στελέχη του 747 ΕΤΜΧ για τη φιλοξενία και το έργο που προσφέρουν στην ελληνική κοινωνία.
 
 
 
 
 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.
 
 
 
 
 
                            ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                                ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 
                                 ΕΦ. Λ/ΧΙΑΣ  Π.Ζ.                                                ΕΦ. Τ/ΧΗΣ Π.Ζ.

Επίσκεψη ΛΕΦΕΔ στην 194 Μ.Π.Ε.Π. MLRS

Την Παρασκευή 31 Μαίου 2013 αντιπροσωπεία της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ
ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ( Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. ) επισκέφτηκε την 194 Μ.Π.Ε.Π. MLRS.
Η αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας αποτελούνταν από μέλη των Λ.ΕΦ.Ε.Δ. και Λ.ΕΦ.Ε.Δ. N. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
Τα μέλη μας ενημερώθηκαν για τα μέσα και την αποστολή του σχηματισμού
καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε και επίδειξη οπλικών συστημάτων.
Η ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε ήταν άρτια. Ο εισηγητής αξιωματικός δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από τα μελή μας, 
καθώς το σύστημα είναι σχεδόν άγνωστο για τους περισσότερους από εμάς.
 Μετά το πέρας της επίσκεψης είχε προετοιμαστεί υποδοχή στο ΚΨΜ της μονάδας  όπου ανταλλαχτήκαν αναμνηστικά.
Ευχαριστούμε το Γ.Ε.Σ. και τον Διοικητή της 194 Μ.Π.Ε.Π. για την έγκριση της επίσκεψης μας
και ιδιαιτέρως τους αξιωματικούς του 3ου και 2ου γραφείου για την άρτια ενημέρωση μας.
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε συνολικά το προσωπικό αξιωματικούς και οπλίτες της μονάδας για την εγκάρδια φιλοξενία,
ευελπιστούμε σε νέα επίσκεψη σε σύντομο χρονικό διάστημα για την ενημέρωση περισσότερων συναδέλφων μας
και από τα σωματεία της νότιου Ελλάδας.
 
 
 
                                             ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ. 
 
 
 
                         ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                               ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
                            ΕΦ. ΥΠΛ/ΓΟΣ Π.Ζ.                                      ΕΦ. Τ/ΧΗΣ Π.Ζ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΧΧΙV ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ

Την Τρίτη 23 Απριλίου 2013 αντιπροσωπεία της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ (Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ.) επισκέφτηκε την ΧΧΙV ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ στο Λιτόχωρο Πιερίας.
Η αντιπροσωπεία της ομοσπονδίας αποτελούνταν από μέλη των Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ, Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ και Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.
Τα μέλη μας ενημερώθηκαν για τα μέσα και την αποστολή του σχηματισμού καθώς επίσης πραγματοποιήθηκε και επίδειξη οπλικών συστημάτων.
 Μετά το πέρας της επίσκεψης είχε προετοιμαστεί υποδοχή στην Λέσχη όπου ανταλλαχτήκαν αναμνηστικά.
Ευχαριστούμε το Γ.Ε.Σ. και τον Διοικητή της ΧΧΙV ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑΣ ΤΑΞΙΑΡΧΟ κ ΓΡΥΛΛΑΚΗ Ν. για την έγκριση της επίσκεψης μας και ιδιαίτερα τον ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ (ΠΖ) κ ΖΑΔΕ Θ. για την εγκάρδια φιλοξενία .
Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε την Λ.ΕΦ.Ε.Δ. ΠΙΕΡΙΑΣ για την στήριξη και οργάνωση της επίσκεψης.
 
 
 
 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.
 
 
 
                         ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                               ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

                     ΕΦ. ΥΠΛ/ΓΟΣ Π.Ζ./ ΕΙΔ. ΔΥΝ.                                    ΕΦ. Λ/ΓΟΣ Π.Ζ.

Ημερίδα ΠΟΕΕΦΕΔ για το "ΣΤΡΕΣ ΜΑΧΗΣ"

Την Κυριακή 24.02.2013 έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του 401 ΓΣΝΑ, ημερίδα της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. με θέμα το «Στρες Μάχης» και ομιλητή τον Αντιπλοίαρχο (ΥΙ) Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, Διευθυντή του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων (414 ΣΝΕΝ).
Στόχος της ημερίδος ήταν να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, στους Εθελοντές Εφέδρους την έννοια του «Στρες Μάχης», τον τρόπο εκδήλωσής του και, κυρίως, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετωπίσεώς του.
Η ημερίδα άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο., Εφ. Λοχία (ΠΖ) Ι. Μακρή, δεδομένου ότι η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. είχε την ευθύνη της όλης διοργάνωσης, ο οποίος, αφού παρουσίασε το ρόλο των Εθελοντών Εφέδρων, επεσήμανε ότι η εκπαίδευση του μαχητή επικεντρώνεται συνήθως αποκλειστικά, στη βελτίωση της σωματικής και τεχνικής του κατάρτισης, ενώ αγνοείται η ψυχική του υπόσταση και το πώς η εμπλοκή του σε πραγματική μάχη μπορεί να τον επηρεάσει ψυχικά και, ενδεχομένως κατ’ επέκταση, να διακινδυνεύσει την απόδοσή του στη μάχη και την εκτέλεση της αποστολής του.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Αντιπροέδρου της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ., Εφ. Λοχαγού (ΠΖ) Ι. Σιδηρόπουλου, ο οποίος ταξίδεψε για να συμμετάσχει στην ημερίδα από την Θεσσαλονίκη, του εκπροσώπου του κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Υποπτεράρχου Χ. Γρηγορέα, Διευθυντή Υγιειονομικού ΓΕΕΘΑ και του εκπροσώπου του κ. Α/ΓΕΣ, Ταγματάρχη (ΥΙ) Ευαγγέλου Τσιάμπα, ο οποίος στη συνέχεια συνεισέφερε και προσωπικές εμπειρίες του αναφορικά με το θέμα της ημερίδος. Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση, εκπρόσωποι της ΜΥΑ/Λ.Σ. και της ΕΚΑΜ/ΕΛ.ΑΣ.
 
Στη συνέχεια, ο εισηγητής Αντιπλοίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα με τη χρήση και ηλεκτρονικών μέσων, καλύπτοντας τους ορισμούς του «Στρες Μάχης» και του «Μετατραυματικού Στρες», επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ασθένεια, αφού εν δυνάμει μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε μαχητή, και επικεντρώνοντας στις ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισής του, από τις οποίες ξεχωρίσαμε την πιεστική ρεαλιστική εκπαίδευση και την καλλιέργεια πνεύματος μονάδος. Δυστυχώς, και στα δύο υστερούμε όσον αφορά την εκπαίδευση των στρατευσίμων – εφέδρων στον ΕΣ. Θλιβερή ήταν, επίσης, η διαπίστωση ότι ακόμα και μόνιμα στελέχη του ΕΣ που παρευρέθησαν στην ημερίδα, άκουγαν για το θέμα πρώτη φορά, αν και είχαν ήδη λάβει μέρος σε αποστολές στο εξωτερικό, θεωρώντας, φυσικά ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί για το «Στρες Μάχης» πριν αναπτυχθεί η Μονάδα τους επιχειρησιακά. Το θετικό είναι, όπως πληροφόρησε ο κ. Εισηγητής ότι στο ΠΝ ήδη υλοποιείται πρόγραμμα ενημερώσεως των στελεχών του πριν την ανάληψη αποστολών, μέτρο που σύντομα θα επεκταθεί και στους άλλους δύο Κλάδους των ΕΔ, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ.
 

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η ολιγόλεπτη, εκτός προγράμματος, παρουσία του ιδίου του κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ο οποίος συνεχάρη τους Εθελοντές Εφέδρους για την πρωτοβουλία τους και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στις προσπάθειές τους για την ανιδιοτελή ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Την ομιλία διαδέχθηκαν πολλές ερωτήσεις, τις οποίες ο κ. Αντιπλοίαρχος απήντησε πρόθυμα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών προς τον κ. Εισηγητή και τους κ.κ. εκπροσώπους των Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. ΣΤΟ Γ.Ε.ΕΘ.Α.

Την Παρασκευή 01/02/2013, στα πλαίσια του Θεσμικού Ρόλου της Ομοσπονδία μας,  αντιπροσωπία του Δ.Σ. επισκέφτηκε τους κ. Α. Γ.Ε.Ε.Θ.Α. και Α. Γ.Ε.Σ.

Κατά την επίσκεψη μας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και επιστράτευση των εφέδρων.

Η επίσκεψη ήταν σε εγκάρδιο - ειλικρινές κλίμα και ανταλλάχτηκαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τα μελή της αντιπροσωπίας του ΔΣ που έλαβαν μέρος στην επίσκεψη είναι:

1        ΕΦ Λ/ΓΟΣ ΠΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ.

2        ΕΦ ΥΠΛ/ΓΟΣ ΠΖ/ΕΙΔ. ΔΥΝ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ.

3        ΕΦ ΑΝΘ/ΛΓΟΣ  ΠΖ/ΕΙΔ. ΔΥΝ. ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ.

4        ΕΦ Λ/ΧΙΑΣ ΠΖ ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

5        ΕΦ Λ/ΧΙΑΣ ΔΒ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

6        ΕΦ Υ/ΔΝΕΑΣ ΜΠΙΖΟΓΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ.

7        ΕΦ Κ/Δ ΒΙΣΒΑΡΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ.

                                                  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.

 

 

 

                         ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                               ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

                     ΕΦ. ΥΠΛ/ΓΟΣ Π.Ζ./ ΕΙΔ. ΔΥΝ.                                    ΕΦ. Λ/ΓΟΣ Π.Ζ.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2012

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) παρελαύνει τιμώντας έμπρακτα όλους όσους θυσιάστηκαν στα βουνά της Βορείου Ηπείρου για την Ελευθερία της Πατρίδας μας.

Φέτος για πρώτη φορά παρήλασαν μαζί με την ΛΕΦΕΔ και μέλη της Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι ταξίδεψαν απ’όλα τα μέρη της Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη, για να τιμήσουν την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, και την εποποιία του 1940.

Νεα Παραλλαγή Pentacam

Oπως σας υποσχεθηκαμε ,παρουσιαζουμε την καινουργια παραλλαγη τυπου ''pentacam'',η οποια μας αφησε αριστες εντυπωσεις.

Εγινε μεγαλη προσπαθεια απο την ομαδα ανγνωρισης της ΛΕΦΕΔ(μητροπολιτικη)να παρουσιαστει η pentacam σε αντιπαραθεση με την lizzard ετσι ωστε να υπαρξει μια πρωτης ταξεως συγκριση.

Αυτο εγινε εσπευσμενα μιας και βλεπουμε ολες τις ειδικες μοναδες να ''ψαχνονται''καταληγοντας στο θλιβερο συμπερασμα να υιοθετουν η καθεμια ξεχωριστα οποια παραλλαγη ''βρεθει μπροστα τους'', που σε πολλλες περιπτωσεις ειναι και ακαταληλη για το Ελληνικο περιβαλλον(DPM,WOODLAND&DESERT WOODLAND κτλπ) .Αποψη μας ειναι οτι σε περιβαλλον αστικο κατεχει τα πρωτια.Στο κλασσικο πουρναροδασος με αραιη βλαστηση, καθως και στα βραχια ''δεν παιζεται''.Στο μονο που υστερει σχτικα με την παλαιη lizzard ειναι στο εντονο δασωτο και παλι οταν η βλαστηση ειναι σε εξαρση, ενω το φθινοπωρο(θα υπαρξει σχετικη φωτογραφικη συνεχεια)θεωρουμε οτι θα διατηρησει την πρωτοκαθεδρια.ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ Ο.Α. ΣΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΜΑΣ GOLDBIRD 555.Τα συμεπρασματα δικα σας,παρακαλω προσπαθηστε να ξεχωρισετε την συναισθηματικη σας πηγαια αντιληψη απο την αντικειμενικοτητα.Οι αντρες της Ο.Α. ξοδεψαν τον λιγοστο και πολυτιμο ελευθερο χρονο τους(καθοτι και οικογενειαχρες οι περισσοτεροι)για να μπορειτε εσεις να σχολιασετε με την ανεση σας. Ευχαριστω.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK