log in

Aλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες (64)

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Της ΠΟΕΕΦΕΔ Στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Την Δευτέρα 12/05/2014, αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ., συναντήθηκε με τον ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  Κο Πάτροκλο B. Γεωργιάδη  στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συζήτησε μαζί του εποικοδομητικά για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ ενημέρωσε το Γενικό  Γραμματέα  για τις δραστηριότητες πολιτικής προστασίας των συνδέσμων της  Ομοσπονδίας (πυροπροστασίας, δασοπυρόσβεσης, έρευνας και διάσωσης ,ασκήσεις κλπ), για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σύνδεσμοι κυρίως σε χορήγηση εξοπλισμού αλλά και του τρόπου συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης έγινε  αναλυτική ενημέρωση, για τον σχεδιασμό της Πολιτείας.
Πάγιο αίτημα των Εθελοντών Εφέδρων της Ομοσπονδίας μας, είναι η εκπαίδευση από τους αρμόδιους φορείς και η επιχειρησιακή τους αξιοποίηση.
Τέλος η ΠΟΕΕΦΕΔ έθεσε το  συνόλο του δυναμικού της, στην διάθεση της πολιτείας δια μέσου του Κου Γενικού Γραμματέα, ειδικά εν όψη της δύσκολης αντιπυρικής περιόδου που έρχεται.
 
 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.
 
 
               ΤΣΕΜΕΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                   ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
                   ΕΦ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ                                               ΕΦ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ (ΠΖ)

Επίσκεψη Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ Στην 71Α/Μ Ταξιάρχια Πόντος

Την Τετάρτη 23 Απριλίου ανήμερα της εορτής του Μεγαλομάρτυρα Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Ελληνικού Στρατού, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΕΦΕΔ που απαρτιζόταν απο μελη της μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ επισκέφθηκε μετά από σχετικό αίτημα το Στρατόπεδο «Καμπάνη» στο Κιλκίς όπου έλαβαν μέρος οι εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος».

Μετά το πέρας της τελετής, και την επίδειξη των οπλικών συστημάτων της Ταξιαρχίας, ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τον Ταξιάρχος της 71ηςΑερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος» Κ. Χιόνη Νικόλαο.

Ενημέρωση- Εκπαίδευση Στο Παράρτημα Καβάλας

Εδώ και δύο χρόνια περίπου το Δ.Σ κατανοώντας την ανάγκη και αναλαμβάνοντας την ευθύνη προς τα 17 παραρτήματα της  θέλει και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα συνοπτικής ενημέρωσης – εκπαίδευσης  σκοπός του οποίου είναι η ενημέρωση για την ιστορία,τους σκοπούς της λέσχης και θεωρία και πρακτική στα  πιο σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης.

Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συνοπτικά και περιληπτικά με στόχο να δημιουργηθούν βάσεις για την εκπαίδευση δίνοντας ταυτόχρονα χρόνο στο να λυθούν απορίες, να απαντηθούν ερωτήσεις και να ξεκαθαριστούν τυχόν παρερμηνεύσεις των μελών των παραρτημάτων. Το σημαντικότερο όλων φυσικά είναι ότι όλα αυτά θα γίνουν δια ζώσης με την παρουσία πενταμελούς κλιμακίου όπου θα "περιοδεύσουν’" σε όλα τα παραρτήματα διότι κανένα μέσο επικοινωνίας δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης παρουσία. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το πρόγραμμα των θεμάτων εκπαίδευσης και οι ημερομηνίες ,Θεού επιτρέποντος , που θα βρεθεί το κλιμάκιο στο κάθε παράρτημα στα πλαίσια ενός  ΣΚ για τους προφανείς λόγους.

    Ξεκινήσαμε "πιλοτικά" το προηγούμενο ΣΚ  22-23 Φεβρουαρίου με τα παραρτήματα Ξάνθης – Καβάλας – Ροδόπης με έδρα την Καβάλα έτσι ώστε λόγω της κοντινής απόστασης να βρεθούμε όλοι σε ένα σημείο έχοντας ενημερώσει τους γραμματείς δύο εβδομάδες πριν για την ημερομηνία.Φιλοξενηθήκαμε στον άνετο χώρο ενός συλλόγου της Καβάλας όπου από τις 11:50 το πρωί μέχρι και της 22:30 το βράδυ του Σαββάτου διεξήχθησαν θεωρητικά μαθήματα καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα της βασικής εκπαίδευσης οπλίτη.Τα συμπεράσματα ήταν εκπληκτικά πέραν των προσδοκιών μας διότι πρώτον διαπιστώσαμε την ανάγκη που έχουν τα μέλη για την άμεση και δια ζώσης επαφή και έπειτα την όρεξη για μάθηση και αύξηση των γνώσεων τους ,την  σοβαρότητα ταπεινότητα πειθαρχία και τήρηση της ιεραρχίας μεταξύ τους και προς εμάς.Τελειώσαμε αφήνοντας έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για εκπαίδευση και αποχαιρετιθήκαμε με εγκαλιασμούς και ευχές  εις το επανιδείν.

     Τα αποτελέσματα αυτού του πιλοτικού διημέρου είναι ότι επιβεβαιώσαμε την ανάγκη χρησιμότητα  και προτεραιότητα της περιοδείας αυτής ,την προσαρμογή του αρχικού προγράμματος μας και την ισχύ την όρεξη και την αγάπη των μελών  για τους ιερούς σκοπούς της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων που είναι η αδιάλειπτη τήρηση του καθήκοντος  προς την Πατρίδα και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.  

Στρ/ΚΔ Ιωαννίδης Χαράλαμπος Γ.Γραμματεας ΛΕΦΕΔ

Κοπή Πίτας Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. Στην Λ.Α.Ε.Δ.

ιβνΣ1

Σε μια σεμνή τελετή στις 25 Ιανουαρίου στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ομοσπονδίας.

Η τελετή ξεκίνησε με μια ολιγόλογη ενημέρωση για τους σκοπούς και την δράση.

Είμαστε  η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ θα ξεκινήσω με

Το σήμα της ομοσπονδίας που είναι ο άγνωστος στρατιώτης , απεικονίζει ένα νεκρό πολεμιστή γυμνό ξαπλωμένο σε ένα εξόγκωμα του εδάφους, που στο ένα χέρι κρατάει ασπίδα και στο κεφάλι φορά περικεφαλαία , σε λευκό περίγραμμα και φόντο μπλε γκρί , με την επιγραφή "Πολίτης Οπλίτης" στην πάνω πλευρά ενώ από την κάτω πλευρά του οπλίτη το ρητό "Ελλήνων Προμαχούντες".

- Η επιγραφή "Πολίτης Οπλίτης" περιγράφει την εφεδρική ιδιότητα των  μελών της ομοσπονδίας και χαρακτηρίζει την άρρηκτη και αμφίδρομη σχέση Λαού Στρατού αλλά και μια στάση ζωής που πρεσβεύει ότι ο Πολίτης πρέπει να είναι άριστος ως Πολίτης αλλά αν χρειαστεί να μπορεί να γίνει και άριστος Οπλίτης.

- Ο Άγνωστος Στρατιώτης, αιώνιο μνημείο του ελληνισμού βρίσκεται  στην βάση της βουλής των Ελλήνων, στήριγμα του πολιτεύματος.

Συμβολίζει την θυσία του έλληνα Πολίτη Οπλίτη στο πέρασμα των αιώνων για τα δίκαια του έθνους.

- "Ελλήνων προμαχούντες Αθηναίοι Μαραθώνι, χρυσοφόρων Μήδων εστόρεσαν δύναμιν " Ο πρώτος στίχος του ρητού του Σιμωνίδη του Κείου γραμμένος για την νίκη των Αθηναίων Πολιτών Οπλιτων στην μάχη του Μαραθώνα , την μεγαλύτερη επιτυχία της οπλιτικής φάλαγγας.

Σχετίζεται με την αγώνες του έθνους , και την υπεράσπίση του ελληνικού πολιτισμού (και  κατ'επέκταση του Ευρωπαικού) από την αθηναική οπλιτική φάλαγγα , που κατ΄εξοχήν αποτελούνταν από "εφέδρους" πολιτες στα όπλα, προερχόμενους από καθε κοινωνική τάξη , ηλικιακή ομάδα και επάγγελμα.

- Το Μπλε-Γκρί  χρώμα του φόντιυ είναι μίξη του Μπλέ ( εθνικό ελληνικό χρώμα) και του Μαύρου ( σαν σύμβολο του πένθους της θυσίας).

Σκοπός την ΠΟΕΕΦΕΔ είναι η εκπαίδευση και συντήρηση των εφέδρων από τον  καιρό της ειρήνης έτσι ώστε αν ποτέ χρειαστεί εντεταγμένοι στις μονάδες που επιστρατεύονται να πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο , πολύτιμα “εργαλεία'' στην διάθεση των στελεχών του Ελληνικού στρατού.

Τα μέλη μας υπηρετούν ανιδιοτελώς την ιδέα του πολίτη-οπλίτη , του εθελοντή εφέδρου και επιθυμούν την ανάδειξη της σε θεσμό.

Τα σωματεία της ΠΟΕΕΦΕΔ έχουν πληθώρα δραστηριοτήτων: στρατιωτικού χαρακτήρα  (σχολεία-εγχειρίδια- εκπαιδεύσεις - ασκήσεις – αγώνες σε Ελλάδα και Εξωτερικό)

Είναι εντεταγμένα στο μητρώο εθελοντικών ομάδων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και δραστηριοποιούνται στους τομείς δασοπροστασίας ,δασοπυρόσβεσης και διάσωσης .

Οργανώνουν και συμμετέχουν σε κοινωνικές δραστηριότητες (αιμοδοσία – ομιλίες- ημερίδες)

Η εν γένει δράση τους είναι μια συνεχής προσφορά στην πολιτεία και στο κοινωνικό σύνολο και πηγάζει από την αγνή αγάπη για την Πατρίδα.

 Χαιρετισμό  απηύθυνε ο πρόεδρος ΑΝΓΟΣ ΕΑ Τραχανατζής Κωνσταντίνος , ο εκπρόσωπος του ΑΓΕΕΘΑ και ΑΓΕΣ ο εκπρόσωπος της ΕΛΑΣ και ο πρωτοσύγγελος εκπρόσωπος του μακαριωτάτου αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Στους παραπάνω απονεμήθηκαν ενθύμια τιμής ένεκεν.

Στην συνέχεια και μετά από την ευλογία έγινε η κοπή της πίτας που μοιράστηκε στους παρευρισκόμενους.

 Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το ΓΕΣ και την ΛΑΕΔ για την παραχώρηση του χώρου της δεξίωσης , όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και όλους όσους δεν μπόρεσαν να είναι εκεί απαντώντας μας όμως και ευχαριστώντας μας για την πρόσκληση.

Παρέλαση ΛΕΦΕΔ 28 Οκτωβρίου 2013

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) παρελαύνει τιμώντας έμπρακτα όλους όσους θυσιάστηκαν στα βουνά της Βορείου Ηπείρου για την Ελευθερία της Πατρίδας μας.  

ΛΕΦΕΔ -ΕΛΛΑΣ -  Ή ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ

Επίσκεψη Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. Στο 228 Μ/Κ Τ.Ε.

Αντιπροσωπία της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. (Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Χίου) μετά από έγκριση του ΓΕΣ επισκέφθηκε την Κυριακή 

28 Ιουλίου 2013,το 228 Μ/Κ ΤΕ (Μηχανοκίνητο Τάγμα Εθνοφυλακής) στη Χίο.

Μετά την εγκάρδια υποδοχή του Διοικητού του Τάγματος, έγινε πλήρη ενημέρωση για τη σύνθεση και την αποστολή της

 μονάδος σε περίοδο ειρήνης αλλά και σε περίοδο επιχειρήσεων, καθώς επίσης και οι τομείς ευθύνης

που δρα το προσωπικό της.

Έγινε εκτενής ενημέρωση για τα οπλικά συστήματα και τα μέσα που χρησιμοποιεί το Πεζικό και μετά

ακολούθησε επίδειξη αυτών από το έμπειρο μόνιμο και κληρωτό προσωπικό της Μονάδος.

Μετά το πέρας της ενημέρωσης παρατέθηκε μικρή δεξίωση εκ μέρους του Διοικητού του 228 Μ/Κ ΤΕ προς τα μέλη τ

ης ΛΕΦΕΔ Χίου όπου ανταλλάχθηκαν απόψεις και γνώμες κοινού ενδιαφέροντος για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας

και την Εφεδρεία γενικότερα.

Σε ανάμνηση της επίσκεψης η ΛΕΦΕΔ Χίου δώρισε στο 228 Μ/Κ ΤΕ μια τιμητική πλακέτα με το θυρεό της ΛΕΦΕΔ

καθώς επίσης και μια Ελληνική Σημαία για τις ανάγκες της Μονάδος.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Διοικητή του 228 Μ/Κ ΤΕ Αντισυνταγματάρχη (ΠΖ) κ. Ι.Π. και το επιτελείο των

αξιωματικών του για τη θερμή φιλοξενία που μας επιφύλαξαν και που προσφέρθηκαν με μεγάλη ευγένεια να μας δεχθούν

σε μη εργάσιμη ημέρα και πέραν του ωραρίου. Ακόμη θέλουμε να συγχαρούμε το κύριο Διοικητή για την άψογη εικόνα

του Τάγματος, το άρτιο επίπεδο εκπαίδευσης αλλά και την μαχητική ικανότητα του προσωπικού, τέτοιες ετοιμοπόλεμες

Ένοπλες Δυνάμεις στην εσχατιά του Αιγαίου σε γεμίζουν ελπίδα για ένα καλλίτερο αύριο.   

Ευελπιστούμε να μπορέσουμε να έχουμε παρόμοιες επισκέψεις μελλοντικά σε στρατιωτικές μονάδες ώστε

να υπάρξει σύσφιξη των δεσμών μεταξύ του μονίμου προσωπικού και των εθελοντών εφέδρων των Ενόπλων Δυνάμεων

της Πατρίδος μας. 

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK