log in

Aλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες (64)

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2010

Με ουλαμό 35 ατόμων παρέλασε η Λ.Εφ.Ε.Δ. στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στην εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής μας  παλιγγενεσίας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός εθνικής άμυνας και παρακολούθησε η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του τόπου καθώς και πλήθος κόσμου.

Η φετινή παρέλαση αν και μεγάλη σε διάρκεια είχε τα λιγότερα στρατιωτικά τμήματα από ποτέ , με το ίδιο να συμβαίνει και με τα σωματεία της πολιτικής προστασίας .Η Λ.Εφ.Ε.Δ. σαν το  μοναδικό εφεδροπολεμιστικό σωματείο που παρέλασε , κράτησε ψηλά την σημαία της ελληνικής εφεδρείας δίνοντας ένα βροντερό παρόν. Αν και τα μηχανοκίνητα δεν παρέλασαν στην Αθήνα το κλίμα της απαξίωσης της εθνικής γιορτής μεταφέρθηκε και εδώ σε μια χώρα που μια τέτοια μέρα προτιμά να προβάλει στα μέσα "διαδηλωτές" που σε αγαστή συνεργασία αμαυρώνουν την επέτειο προασπίζοντας τα συντεχνιακά "κεκτημένα" τους και βάζει τεχνηέντως στο περιθώριο το μήνυμα της ημέρας.

Ας ελπίσουμε ότι του χρόνου τα πράγματα θα είναι καλύτερα και πως ότι και να κάνουν δεν θα καταφέρουν να κοντύνουν το ανάστημα του Έλληνα Πολίτη - Οπλίτη εδώ είμασταν  ,είμαστε και θα είμαστε κρατώντας την σημαία ψηλά.

Χρόνια Πολλά

και για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι....

Πεζοπορία Διαμαρτυρία για την αξιοποίηση των Στρατοπέδων

Την Κυριακή 10 Μαίου το πρωί μέλη της ΛΕΦΕΔ συμετείχαν σε Πεζοπορία_Διαμαρτυρία στις Δυτικές συνοικίες της Θεσ/νίκης. Την εκδήλωση διοργάνωσαν ,κινήσεις πολιτών , περιβαλοντικές οργανώσεις ,εθελοντικές ομάδες σε συνεργασία με τους Δήμους Πολίχνης και Σταυρούπολης .

Περισότεροι απο 1000 πολίτες ξεκίνησαν μέσα από το πρώην Στρδο Παύλου Μελά των 340 στρεμμάτων και κατέληξαν στο πρώην Στρδο Καρατάσιου των 689 στρεμμάτων ,αφού διέσχισαν δύο κεντρικούς δρόμους της Δυτ.Θεσ/νίκης (Λαγκαδα-Λ.Στρατού). Στόχος της κινητοποίησης είναι τα εδώ και 8 χρόνια εγκαταλελειμένα Στρατόπεδα να αποδοθούν στις τοπικές κοινωνίες για δημιουργία χώρων πρασίνου και ανοιχτών χώρων αναψυχής.
Είναι γνωστό ότι η Θεσ/νίκη είναι η πόλη με το λιγότερο πράσινο και τη μεγαλύτερη ρύπανση στην Ευρώπη. Τα πρώην Στρατόπεδα είναι η τελευταία ευκαιρία για να κληροδοτήσουμε  με λίγο πράσινο τα παιδιά μας και να τους προσφέρουμε μια δυνατότητα να ζήσουν ανθρώπινα.
Ελπίζουμε η επιτυχία της εκδήλωσης να οδηγήσει στην άμεση λύση του προβλήματος.

ΚΥΡΙΛΛΕΙΑ & ΜΕΘΟΔΕΙΑ 2009

Η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. τιμώντας τον εορτασμό του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου ,συμμετείχε την Παρασκευή  8, το Σάββατο 9 και την Κυριακή  10 Μαΐου, για δεύτερη συνεχή χρονιά στο πολιτιστικό φεστιβάλ «Κυρίλλεια και Μεθόδεια».  Την εκδήλωση οργάνωσαν ο Σύλλογος Κατοίκων Νέας Πολιτείας, η

Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ευόσμου όπου εδρεύει η Λ.ΕΦ.Ε.Δ. και εντάσεται στις οργανικές δομές του στα πλάισια την Πολίτικής Προστασίας.
Η Λέσχη έστησε stand όπου μπορούσε να ενημερώσει τους παρεβρισκομένους για τις δραστηριότητες της. Το stand επισκεύτηκαν μέλη ,φίλοι , τοπικοί παράγοντες ,βουλευτές κ.α. Επίσης συμμετείχε με άγημα στην περιφορά της εικόνας του Ιερού Ναού Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου 2008

Η Λ.Εφ.Ε.Δ. συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου του ΌΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940 κατόπιν προσκλήσεως της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ,παρέλασε με ουλαμό 32 ατόμων στη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση ,στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.
      Η συμμετοχή της Λ.Εφ.Ε.Δ. στην παρέλαση είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους προγόνους μας που τίμησαν τον όρκο τους και πολέμησαν "μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος" στα βουνά της βορείου Ηπείρου για να σταματήσουν τον φασίστα εισβολέα που τόλμησε να επιβουλευτεί τα πατρώα εδάφη .
      Την παρέλαση παρακολούθησε ο εξοχότατος  πρόεδρος της δημοκρατίας ,πολιτικοί αρχηγοί ,ο υπουργός άμυνας ,βουλευτές και για πρώτη φορά υπουργοί εξωτερικών βαλκανικών κρατών ο πρέσβης της Ιταλίας καθώς και ο υπουργός άμυνας της Τουρκίας.  Ο ουλαμός της Λ.Εφ.Ε.Δ. παρελαύνοντας μπροστά από όλους αυτούς τους επισήμους  καταχειροκροτήθηκε από τις χιλιάδες κόσμου αντιπροσωπεύοντας επάξια την εφεδρεία μια εφεδρεία που και σήμερα όπως και τότε είναι έτοιμη να προσφέρει τα πάντα στο κάλεσμα της πατρίδας.

Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2008 στη Θεσσαλονίκη

Η ΛΕΦΕΔ - Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων παρήλασε με ουλαμό 35 στελεχών της που περιελάμβανε πεζικάριους, καταδρομείς, χιονοδρόμους και αυτοδύτες, όχημα Jeep 4x4 και φουσκωτή λέμβο, μετέχοντας έτσι στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2008 στην Θεσσαλονίκη, για τον εορτασμό της εθνικής         επετείου της Ελληνικής επαναστάσεως του 1821 κατά του Τουρκικού ζυγού, αποσπώντας τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα χιλιάδων Θεσσαλονικέων.Τα συνθήματα της ΛΕΦΕΔ για την Μακεδονία μας, ξεσήκωσαν ακόμη και τους πολιτικούς, βουλευτές και στελέχη της κυβερνήσεως οι οποίοι σηκώθηκαν όρθιοι και   χειροκροτούσαν, τιμώντας έτσι την εφεδρεία.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK