log in

Aλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες (64)

Ημερίδα ΠΟΕΕΦΕΔ για το "ΣΤΡΕΣ ΜΑΧΗΣ"

Την Κυριακή 24.02.2013 έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του 401 ΓΣΝΑ, ημερίδα της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. με θέμα το «Στρες Μάχης» και ομιλητή τον Αντιπλοίαρχο (ΥΙ) Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, Διευθυντή του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων (414 ΣΝΕΝ).
Στόχος της ημερίδος ήταν να παρουσιάσει, για πρώτη φορά, στους Εθελοντές Εφέδρους την έννοια του «Στρες Μάχης», τον τρόπο εκδήλωσής του και, κυρίως, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετωπίσεώς του.
Η ημερίδα άρχισε με χαιρετισμό του Προέδρου της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο., Εφ. Λοχία (ΠΖ) Ι. Μακρή, δεδομένου ότι η Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο. είχε την ευθύνη της όλης διοργάνωσης, ο οποίος, αφού παρουσίασε το ρόλο των Εθελοντών Εφέδρων, επεσήμανε ότι η εκπαίδευση του μαχητή επικεντρώνεται συνήθως αποκλειστικά, στη βελτίωση της σωματικής και τεχνικής του κατάρτισης, ενώ αγνοείται η ψυχική του υπόσταση και το πώς η εμπλοκή του σε πραγματική μάχη μπορεί να τον επηρεάσει ψυχικά και, ενδεχομένως κατ’ επέκταση, να διακινδυνεύσει την απόδοσή του στη μάχη και την εκτέλεση της αποστολής του.
Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Αντιπροέδρου της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ., Εφ. Λοχαγού (ΠΖ) Ι. Σιδηρόπουλου, ο οποίος ταξίδεψε για να συμμετάσχει στην ημερίδα από την Θεσσαλονίκη, του εκπροσώπου του κ. Α/ΓΕΕΘΑ, Υποπτεράρχου Χ. Γρηγορέα, Διευθυντή Υγιειονομικού ΓΕΕΘΑ και του εκπροσώπου του κ. Α/ΓΕΣ, Ταγματάρχη (ΥΙ) Ευαγγέλου Τσιάμπα, ο οποίος στη συνέχεια συνεισέφερε και προσωπικές εμπειρίες του αναφορικά με το θέμα της ημερίδος. Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εκδήλωση, εκπρόσωποι της ΜΥΑ/Λ.Σ. και της ΕΚΑΜ/ΕΛ.ΑΣ.
 
Στη συνέχεια, ο εισηγητής Αντιπλοίαρχος (ΥΙ) Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, ανέπτυξε διεξοδικά το θέμα με τη χρήση και ηλεκτρονικών μέσων, καλύπτοντας τους ορισμούς του «Στρες Μάχης» και του «Μετατραυματικού Στρες», επισημαίνοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν ασθένεια, αφού εν δυνάμει μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε μαχητή, και επικεντρώνοντας στις ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισής του, από τις οποίες ξεχωρίσαμε την πιεστική ρεαλιστική εκπαίδευση και την καλλιέργεια πνεύματος μονάδος. Δυστυχώς, και στα δύο υστερούμε όσον αφορά την εκπαίδευση των στρατευσίμων – εφέδρων στον ΕΣ. Θλιβερή ήταν, επίσης, η διαπίστωση ότι ακόμα και μόνιμα στελέχη του ΕΣ που παρευρέθησαν στην ημερίδα, άκουγαν για το θέμα πρώτη φορά, αν και είχαν ήδη λάβει μέρος σε αποστολές στο εξωτερικό, θεωρώντας, φυσικά ότι θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί για το «Στρες Μάχης» πριν αναπτυχθεί η Μονάδα τους επιχειρησιακά. Το θετικό είναι, όπως πληροφόρησε ο κ. Εισηγητής ότι στο ΠΝ ήδη υλοποιείται πρόγραμμα ενημερώσεως των στελεχών του πριν την ανάληψη αποστολών, μέτρο που σύντομα θα επεκταθεί και στους άλλους δύο Κλάδους των ΕΔ, υπό την αιγίδα του ΓΕΕΘΑ.
 

Ευχάριστη έκπληξη ήταν η ολιγόλεπτη, εκτός προγράμματος, παρουσία του ιδίου του κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγού Μιχαήλ Κωσταράκου, ο οποίος συνεχάρη τους Εθελοντές Εφέδρους για την πρωτοβουλία τους και δήλωσε την αμέριστη συμπαράστασή του στις προσπάθειές τους για την ανιδιοτελή ενίσχυση της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας.

Την ομιλία διαδέχθηκαν πολλές ερωτήσεις, τις οποίες ο κ. Αντιπλοίαρχος απήντησε πρόθυμα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών προς τον κ. Εισηγητή και τους κ.κ. εκπροσώπους των Α/ΓΕΕΘΑ και Α/ΓΕΣ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. ΣΤΟ Γ.Ε.ΕΘ.Α.

Την Παρασκευή 01/02/2013, στα πλαίσια του Θεσμικού Ρόλου της Ομοσπονδία μας,  αντιπροσωπία του Δ.Σ. επισκέφτηκε τους κ. Α. Γ.Ε.Ε.Θ.Α. και Α. Γ.Ε.Σ.

Κατά την επίσκεψη μας συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκπαίδευση και επιστράτευση των εφέδρων.

Η επίσκεψη ήταν σε εγκάρδιο - ειλικρινές κλίμα και ανταλλάχτηκαν απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τα μελή της αντιπροσωπίας του ΔΣ που έλαβαν μέρος στην επίσκεψη είναι:

1        ΕΦ Λ/ΓΟΣ ΠΖ ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ.

2        ΕΦ ΥΠΛ/ΓΟΣ ΠΖ/ΕΙΔ. ΔΥΝ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ.

3        ΕΦ ΑΝΘ/ΛΓΟΣ  ΠΖ/ΕΙΔ. ΔΥΝ. ΚΟΥΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ.

4        ΕΦ Λ/ΧΙΑΣ ΠΖ ΜΑΚΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.

5        ΕΦ Λ/ΧΙΑΣ ΔΒ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

6        ΕΦ Υ/ΔΝΕΑΣ ΜΠΙΖΟΓΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ.

7        ΕΦ Κ/Δ ΒΙΣΒΑΡΔΗΣ ΜΑΡΙΟΣ.

                                                  ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.

 

 

 

                         ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                               ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

                     ΕΦ. ΥΠΛ/ΓΟΣ Π.Ζ./ ΕΙΔ. ΔΥΝ.                                    ΕΦ. Λ/ΓΟΣ Π.Ζ.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2012

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΕΦΕΔ) παρελαύνει τιμώντας έμπρακτα όλους όσους θυσιάστηκαν στα βουνά της Βορείου Ηπείρου για την Ελευθερία της Πατρίδας μας.

Φέτος για πρώτη φορά παρήλασαν μαζί με την ΛΕΦΕΔ και μέλη της Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων οι οποίοι ταξίδεψαν απ’όλα τα μέρη της Ελλάδος στην Θεσσαλονίκη, για να τιμήσουν την επέτειο των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης, και την εποποιία του 1940.

Νεα Παραλλαγή Pentacam

Oπως σας υποσχεθηκαμε ,παρουσιαζουμε την καινουργια παραλλαγη τυπου ''pentacam'',η οποια μας αφησε αριστες εντυπωσεις.

Εγινε μεγαλη προσπαθεια απο την ομαδα ανγνωρισης της ΛΕΦΕΔ(μητροπολιτικη)να παρουσιαστει η pentacam σε αντιπαραθεση με την lizzard ετσι ωστε να υπαρξει μια πρωτης ταξεως συγκριση.

Αυτο εγινε εσπευσμενα μιας και βλεπουμε ολες τις ειδικες μοναδες να ''ψαχνονται''καταληγοντας στο θλιβερο συμπερασμα να υιοθετουν η καθεμια ξεχωριστα οποια παραλλαγη ''βρεθει μπροστα τους'', που σε πολλλες περιπτωσεις ειναι και ακαταληλη για το Ελληνικο περιβαλλον(DPM,WOODLAND&DESERT WOODLAND κτλπ) .Αποψη μας ειναι οτι σε περιβαλλον αστικο κατεχει τα πρωτια.Στο κλασσικο πουρναροδασος με αραιη βλαστηση, καθως και στα βραχια ''δεν παιζεται''.Στο μονο που υστερει σχτικα με την παλαιη lizzard ειναι στο εντονο δασωτο και παλι οταν η βλαστηση ειναι σε εξαρση, ενω το φθινοπωρο(θα υπαρξει σχετικη φωτογραφικη συνεχεια)θεωρουμε οτι θα διατηρησει την πρωτοκαθεδρια.ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ Ο.Α. ΣΤΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟ ΜΑΣ GOLDBIRD 555.Τα συμεπρασματα δικα σας,παρακαλω προσπαθηστε να ξεχωρισετε την συναισθηματικη σας πηγαια αντιληψη απο την αντικειμενικοτητα.Οι αντρες της Ο.Α. ξοδεψαν τον λιγοστο και πολυτιμο ελευθερο χρονο τους(καθοτι και οικογενειαχρες οι περισσοτεροι)για να μπορειτε εσεις να σχολιασετε με την ανεση σας. Ευχαριστω.

Μνημόσυνο Πεσόντων Καταδρομέων 2012


Την Κυριακή  27 Μαίου ή λέσχη ΄όπως κάθε χρόνο από την ίδρυση της συμετείχε στην εκδήλωση μνήμης υπέρ των πεσόντων Καταδρομέων στους  Ιερούς του 'Εθνους αγώνες ,στο στρατόπεδο Αντγου Γ.Κατσάνη στην Ρεντίνα.

Τιμή και Δόξα σε όσους με την ζωή τους όρισαν νέες Θερμοπύλες.

Παρέλαση ΛΕΦΕΔ 28η Οκτωβρίου 2011

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

H Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων τιμώντας έμπρακτα  τους ηρωικούς αγωνιστές του Έπους του 40, παρήλασε στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης σε πείσμα των καιρών και απέναντι σε όσους ήθελαν να αμαυρώσουν την Εθνική μας επέτειο.

Όταν κάποιοι οπαδοί ποδοσφαιρικού σωματείου, και αριστεριστές έκλεισαν την παραλιακή λεωφόρο προκαλώντας την ματαίωση της παρέλασης, η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων αποφάσισε να παρελάσει αδιαφορώντας για τον κλειστό δρόμο!

Ο επικεφαλής του Ουλαμού της ΛΕΦΕΔ Ανακοίνωσε ότι η ΛΕΦΕΔ θα παρελάσει τιμώντας τις θυσίες και το αίμα των παππούδων μας στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου!

Στο άκουσμα της απόφασης αυτής το συγκεντρωμένο πλήθος ξέσπασε σε έντονες ζωτοκραυγές και  χειροκροτήματα. Πολλά εθελοντικά σωματεία όπως και η Λέσχη Ελλήνων Καταδρομών με ενθουσιασμό ακολούθησαν την απόφασή μας και συντάχτηκαν πίσω από τον ουλαμό της ΛΕΦΕΔ.

Φτάνοντας στο «μπλόκο» των οπαδών και των αριστεριστών δημιουργήθηκε ένταση, αφού αυτοί επιτέθηκαν προς την Σημαία. Ο ουλαμός επενέβη για να διαφυλάξει την Σημαία και ακολούθησε μικρή σύρραξη. Βλέποντας όμως ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου υποστήριζε με πάθος τους εφέδρους της ΛΕΦΕΔ και των άλλων σωματείων, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τον δρόμο και να διεξαχθεί η παρέλαση των πολιτικών τμημάτων.

Να τονιστεί ότι χωρίς αυτήν την πρωτοβουλία της ΛΕΦΕΔ δεν θα είχε πραγματοποιηθεί η παρέλαση της Θεσσαλονίκης

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK