log in

Aλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες (68)

Τελετή λήξης Σχολείου Καταδρομών

Η λέσχη  ανταποκρινόμενη στην προσωπική πρόσκληση του διοικητή του ΚΕΑΠ  είχε την τιμή να παρευρεθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου στην τελετή λήξης του Σχολείου Καταδρομών που αφορούσε στελέχη της Σ.Σ.Ε. και της Σ.Μ.Υ. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ Εφ.Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων Ν.Γ. είχε τη χαρά να εκπροσωπήσει τη λέσχη μας στο λίκνο των Ειδικών Δυνάμεων στο Κ.Ε.Α.Π. στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης και να τιμήσει με την παρουσία του, τους 13 επιτυχόντες από τους 39 συνολικά που έλαβαν αρχικά μέρος στο συγκεκριμένο σχολείο.
 
Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων  και να ακούσουμε τα απλά και περιεκτικά του λόγια προς τους επιτυχόντες αλλά και τους γονείς τους .Φοβερή εντύπωση μας έκανε και η από βάθους καρδίας ημερήσια διαταγή του Κου Δκτη ΚΕΑΠ ο οποίος μάλιστα παραδίδει τη σκυτάλη της διοίκησης .
Ήταν μεγάλη μας χαρά να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι και να απολαύσουμε την παρέα του απίστευτου team των εκπαιδευτών απαλλαγμένων από την ένταση του κύκλου των εκπαιδεύσεων στον οποίο με πραγματική αυταπάρνηση (το ζήσαμε γι αυτό το τονίζουμε!) φροντίζουν για την παραγωγή άξιων και αποτελεσματικών στελεχών προς όφελος της πατρίδας .Άλλωστε με πολλούς από αυτούς έχουμε αναπτύξει αρραγείς δεσμούς φιλίας !
 Η οικογένεια των μελών της λέσχης μας στην οποία ανήκουν και αποτελούν ισότιμα μέλη ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ υπηρέτησαν στον Ελληνικό στρατό αλλά και ειδικότερα όσοι υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις (που αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό των μελών μας) αισθάνεται υπερήφανη για τα νέα στελέχη που από εδώ και στο εξής θα ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις καθώς για τους προϊσταμένους τους.
Συγχαρητήρια σε όλους για το σπουδαίο έργο σας!

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου σε μια σεμνή τελετή έκοψε την βασιλόπιτα της στην αίθουσα τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης με την ευλογία εκ μέρους του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης Ανθίμου, του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη Μεθόδιου και του στρατιωτικού ιερέα του ΓΣΣ Τχης πατέρα Δημητρίου.  

Παρέστησαν οι:  

Υφυπουργός Εσωτερικών και αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας Θράκης κύριος Σταύρος Καλαφάτης, ο βουλευτής Α Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών και άμυνας της Βουλής  κύριος Κώστας Γκιουλέκας, οι βουλευτές Α Θεσσαλονίκης κύριος Στράτος Σιμόπουλος, κυρία Άννα Ευθυμίου και ο κύριος Δημήτρης Κούβελας από την Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Γιάννης Αμανατίδης από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.  

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κύριος Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης κυρία Βούλα Πατουλίδου ,η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου καθώς και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Αγγελίδης .  

Επίσης παραβρέθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού "Θεσσαλονίκη Πόλης Ελληνική" κύριος Γιάννης Κουριαννίδης,ο Αντιστράτηγος ε.α. ΠΣ κύριος Σπ. Βαρσάμης, ο Πρόεδρος του Εθνικού Σκοπευτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος κύριος Νικ Διακάκης .  

Χαιρετισμό απέστειλαν ο δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊταζίδης και ο επίτιμος πρόεδρος της ΛΕΦΕΔ Αντιστράτηγος ε.α. κύριος Τραχανατζής που λόγω κωλύματος δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν  

Τον ΑΓΕΕΘΑ εκπροσώπησε ο Ταξίαρχος κύριος Αδαμίδης.  

Από το Πυροσβεστικό Σώμα παρέστη ο Ανθπγός του Α'ΠΣ κύριος Μουξιός .  

Παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας , εκπρόσωποι Εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας και φυσικά μέλη και φίλοι μας.  

Ευχαριστούμε θερμά όσους και όσες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση μας .  

 

Ήμασταν και θα είμαστε πάντα εδώ να σταθούμε δίπλα στον Πολίτη και την Πολιτεία όποτε μας χρειάζεται .  

Ήμασταν και θα είμαστε πάντα εδώ έτοιμοι από πριν να αντιμετωπίσουμε όταν και αν μας ζητηθεί οποιαδήποτε απειλή της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας απ όποιον κι αν προέρχεται .  

                        Είμαστε η αιχμή του δόρατος της Εφεδρείας του Ελληνικού στρατού   

                                                                ¨Οξεία και Άθραυστη¨  

 

ΠΟΡΕΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ 2022

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου τρεις ημέρες πριν την επέτειο εισόδου του Ελληνικού Στρατού στη  Θεσσαλονίκη κατά τον πρώτο Βαλκανικό πόλεμο για τρίτη συνεχή χρονιά διεξήχθη πορεία 27 περίπου χιλιομέτρων από το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και σημείο όπου υπογράφηκε η παράδοση στο χωριό Γέφυρα έως τον Λευκό Πύργο προσομοιώνοντας την πορεία του Ελληνικού Στρατού τιμώντας όλους όσους την βάδισαν πριν από εκατό και πλέον χρόνια. 
Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω προσπαθήσαμε να μπούμε στο μυαλό και την ψυχολογία εκείνων των Ελλήνων που προελαύνοντας μαχόμενοι από το Σαραντάπορο στις 9 του ίδιου μήνα προς την Μακεδονία απελευθερώνοντας την μια πόλη μετά την άλλη και μετά την μάχη των Γιαννιτσών όπου οι ελλιπής πληροφορίες και σχεδιασμός »άφησαν» την τύχη της έκβασης της μάχης στις λόγχες και την παλικαριά Αξιωματικών Υπαξιωματικών και Οπλιτών ,έχοντας χάσει συγγενείς ,φίλους, συναδέλφους βάδιζαν προς τον αντικειμενικό σκοπό, την απελευθέρωση της Συμβασιλεύουσας . Χτυπούσαν δυνατά οι Ελληνικές καρδιές έξω και μέσα στην πόλη ,έφευγαν οι οθωμανοί δυνάστες μετά από πεντακόσια χρόνια σκλαβιάς η Θεσσαλονίκη είναι Ελεύθερη, Ελληνική.
Ακόμη μια πόλη ελεύθερη ,ακόμη ένα τεράστιο πραγματικά βήμα ,ένα άλμα πριν την επίτευξη του μεγάλου αντικειμενικού σκοπού την απελευθέρωση της Κωνσταντινούπολης.

Επίσκεψη Υπουργού Εσωτερικών και Υφυπουργού Μακεδονίας Θράκης στα γραφεία της λέσχης .

Επίσκεψη στα γραφεία της λέσχης την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου πραγματοποίησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης μαζί με επιτελείς τους.
Ενημερώθηκαν για τους σκοπούς και  το έργο της λέσχης και περιηγήθηκαν στους χώρους λαμβάνοντας γνώση για τα υλικά και τις δυνατότητες της από τους επικεφαλής των  τμημάτων.
 Ακολούθησε συζήτηση και κατατέθηκαν προβληματισμοί για θέματα   που αφορούν τις  ενταγμένες στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας Εθελοντικές Ομάδες και τρόποι με τους οποίους η Πολιτεία μπορεί και πρέπει να σταθεί αρωγός στις προσπάθειες τους.  
Οι κύριοι Υπουργοί είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας με προέδρους και μέλη μας απο πόλεις ανά την Ελλάδα στις οποίες έχουν ιδρυθεί Λ.ΕΦ.Ε.Δ. και τους τονίστηκε ιδιαίτερα πως θα είμαστε δίπλα στον Ελληνικό Στρατό έτοιμοι από πριν για να πράξουμε το καθήκον μας στο ακέραιο αν ποτέ μας ζητηθεί και δίπλα στην Πολιτεία και τις Υπηρεσίες της με πράξεις και σκληρή προσπάθεια .
                                ‘’Εθελοντές Έφεδροι Ελλήνων προμαχούντες’’

Θεσσαλονίκη πόλη Ελεύθερη

Την Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021 με την ευκαιρία της επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον οθωμανικό ζυγό κατά τον νικηφόρο Βαλκανικό πόλεμο του 1912 η Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (Λ.ΕΦ.Ε.Δ.) πραγματοποίησε πορεία μνήμης και τιμής σε όσους πολέμησαν για την Πατρίδα.
Η πορεία ξεκίνησε από το Μουσείο Βαλκανικών πολέμων στο χωριό Γέφυρα και διανύοντας 26 χλμ κατέληξε στον Λευκό Πύργο προσομοιώνοντας την είσοδο του Ελληνικού Στρατού στην πόλη.
Αυτοί οι Έλληνες είναι τα πρότυπα μας , αυτών το ήθος και την τόλμη θέλουμε να κάνουμε κομμάτι του εαυτού μας .Θεσσαλονίκη 26 Οκτωβρίου 1912 χιλιάδες Ελληνικές καρδιές χτυπούν σαν τρελές μέσα και έξω από την πόλη.
Θεσσαλονίκη πόλη Ελεύθερη!!!

Ακολουθώντας ταπεινά τα χνάρια των Ηρώων

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου μια ημέρα πριν την επέτειο εισόδου του Ελληνικού Στρατού και απελευθέρωσης της  Θεσσαλονίκης διεξήχθη πορεία 26 περίπου χιλιομέτρων από το Μουσείο Βαλκανικών Πολέμων και σημείο όπου υπογράφηκε η παράδοση στο χωριό Γέφυρα έως τον Λευκό Πύργο προσομοιώνοντας την πορεία του Ελληνικού Στρατού ,τιμώντας όλους όσους την βάδισαν πριν από εκατό και πλέον χρόνια.
Γυρίζοντας τον χρόνο πίσω προσπαθήσαμε να μπούμε στο μυαλό και την ψυχολογία εκείνων των Ελλήνων που προελαύνοντας μαχόμενοι από το Σαραντάπορο στις 9 του ίδιου μήνα προς την Μακεδονία απελευθερώνοντας την μια πόλη μετά την άλλη και μετά την μάχη των Γιαννιτσών όπου οι ελλιπής πληροφορίες και σχεδιασμός ''άφησαν'' την τύχη της έκβασης της μάχης στις λόγχες και την παλικαριά Αξιωματικών Υπαξιωματικών και Οπλιτών ,έχοντας χάσει συγγενείς ,φίλους, συναδέλφους βάδιζαν προς τον αντικειμενικό σκοπό ,την απελευθέρωση της Συμβασιλεύουσας .

Ακόμη μια πόλη ελεύθερη ,ακόμη ένα τεράστιο πραγματικά βήμα ,ένα άλμα πριν την επίτευξη του μεγάλου αντικειμενικού σκοπού την απελευθέρωση της Βασιλεύουσας. 

Ευχαριστούμε την Ελληνική Αστυνομία που φρόντισε διαθέτοντας προσωπικό για  την ασφαλή διεξαγωγή της προσπάθειας μας,
τον Δήμο Ευόσμου Κορδελιού για την παραχώρηση λεωφορείου για την μετάβαση και επιστροφή στην Γέφυρα και τις παρακάτω επιχειρήσεις των Γιαννιτσών και Κρύας Βρύσης  για την χορηγία τους:
Κάβα Γεωργιάδη  ,Σερραικόν, Βιοαγρός, Κάβα Ταιγανίδης Ζαχαροπλαστείο Σάρρας ,Ζαχαροπλαστείο Γλυκάκι

ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Συγκινητική η ανταπόκριση του κόσμου εν μέσω θέρους στο κάλεσμα μας για αιμοδοσία .Από όλες τις γωνιές της Θεσσαλονίκης έτρεξαν τα μέλη μας και όχι μόνο για να προσφέρουν ανιδιοτελως.Απο την μεριά μας το Δ.Σ.υποσχομαστε να συνεχίσουμε την όμορφη και ωφέλιμη αυτή δραστηριότητα ανανεώνοντας το ραντεβού μας για το φθινόπωρο και να ευχαριστήσουμε για ακόμη μια φορά τους εθελοντές εφέδρους και τις οικογένειές τους!

ΡΒΧΠ

Μετά από μια μικρή καθυστέρηση στην πέμπτη εκπομπή μας θα μιλήσουμε για το αντικείμενο του ΡΒΧΠ,ένα αντικείμενο παραμελημένο στην Ελλάδα.Στο βίντεο αναφέρονται εν τάχει οι βασικές γνώσεις που πρέπει να έχει ο μαχητής. Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των βίντεο χωρίς την ρητή συγκατάθεση του Δ.Σ. της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Η λήψη έγινε με μια απλή κάμερα με τρίποδα χωρίς επαγγελματική βοήθεια (ευχαριστούμε το μέλος μας Θεόδωρο),το ίδιο συνέβη με την επεξεργασία’’. e-mail επικοινωνίας το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Μην παραλείψετε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube. Kαλή διασκέδαση!

Ιμάντας Ίσχαιμης Περίδεσης(Τουρνικέ). Παρουσίαση υλικών τέταρτο μέρος.

Σε αυτή την εκπομπή λίγα και γρήγορα λόγια για τα tourniquet και τους τρόπους ανάρτησης .
Δεν επιτρέπεται η αναδημοσίευση των βίντεο χωρίς την ρητή συγκατάθεση του Δ.Σ. της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Η λήψη έγινε με μια απλή κάμερα με τρίποδα χωρίς επαγγελματική βοήθεια (ευχαριστούμε το μέλος μας Θεόδωρο),το ίδιο συνέβη με την επεξεργασία’’.
e-mail επικοινωνίας το Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μην παραλείψετε να εγγραφείτε στο κανάλι μας στο Youtube.
Kαλή διασκέδαση!

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK