log in

Aλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες (67)

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2019

Κοπή πίτας από την Μητροπολιτική Λέσχη Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων ,λιτά και ταπεινά χωρίς φαμφάρες, δίπλα σε ανθρώπους με τους οποίους υπάρχει αμοιβαία αγάπη και σεβασμός.Μια γεμάτη χρονιά το 2018 με αποκορύφωμα την διάκριση των μελών μας στην άσκηση του Βρετανικού Στρατού Cambrian Patrol ,συνεχίζουμε με το ίδιο πάθος και δύναμη επ ωφελεία των Ενόπλων Δυνάμεων και της Εθνικής Άμυνας.
Ευχαριστούμε όσους και όσες μας τίμησαν με την παρουσία τους.

ΛΕΦΕΔ ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ

Εφαρμόζοντας πιστά το δόγμα του Πολίτη - Οπλίτη, τα μέλη της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζουν να εκπαιδεύονται ώστε να είναι έτοιμα να προσφέρουν, όποτε η Πατρίδα το απαιτήσει. Στην εκπομπή των Ενόπλων Δυνάμεων "Με Αρετή και Τόλμη", μέλη του παραρτήματος της ΛΕΦΕΔ στο Ηράκλειο Κρήτης, μιλούν για τον θεσμό της Εφεδρείας.

''Το χρώμα στη ζωή μας, δεν το δίνουν οι εικόνες,αλλά η διάθεσή να συμμετέχουμε όλοι ισότιμα και οι άνθρωποι που το κάνουν πραγματικότητα.''

''Το χρώμα στη ζωή μας, δεν το δίνουν οι εικόνες,αλλά η διάθεσή να συμμετέχουμε όλοι ισότιμα και οι άνθρωποι που το κάνουν πραγματικότητα.''

Οι Εθελοντές Έφεδροι παντού δίπλα στην Πολιτεία και στον άνθρωπο  και ακόμη πιο κοντά σ αυτούς που το χρειάζονται περισσότερο .

Το Σάββατο 11/11 η λέσχη συμμετείχε στην ''ΔΡΑΣΗ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWN'' στον ποταμό Λουδία την οποία διοργάνωσε  ο Τομέας Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

 Κορωνίδα των δραστηριοτήτων μας ανέκαθεν ήταν οι δραστηριότητες στο βουνό. Εδώ και αρκετά χρόνια έχουν προστεθεί αρκετά άλλα αντικείμενα που πλέον χαρακτηρίζουν το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως της Λ.ΕΦ.Ε.Δ. σε σημείο που έχουν γίνει συνυφασμένες έννοιες,να αναφέρω μερικά από αυτά.Συμμετοχή σε Εθνικές παρελάσεις,συμμετοχή στην πολιτική προστασία,Π.Σ.Α.Α."Μακεδονομάχος" κ.α.π. Ένα από αυτά που δεν φαίνονται είναι οι εβδομαδιαίες θεωρητικές εκπαιδεύσεις στα γραφεία της λέσχης,σε αυτές η αίθουσα διδασκαλίας είναι πάντα κατάμεστη (αριθμεί 55 θέσεις καθημένων). Τελειομανείς όπως πάντα ,στα πλαίσια του εφικτού,έχουμε φροντίσει για κάθε λεπτομέρεια όπως η ύπαρξη διαδικτύου, προβολέα,υπολογιστή και ότι άλλο χρειάζεται για την άνετη παρακολούθηση των μαθημάτων .Η μετακόμιση στα νέα γραφεία μας άνοιξε την όρεξη για περισσότερα, έτσι με την αφιλοκερδή προσφορά του μέλους μας και ιδιοκτήτη της εταιρείας συστημάτων προστασίας CSB διαμορφώσαμε τον χώρο εξάσκησης airsoft(lefed airsoft club)με κάμερες ώστε να υπάρχει καλύτερη αξιολόγηση της κίνησης ,ατομικής και ομαδικής. Η προσπάθεια για βελτίωση είναι ατέρμονη, αρωγοί είστε όλοι και σας ευχαριστούμε.
Για το Δ.Σ. -Ο- Αντιπρόεδρος

10 ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΦΕΔ

 

Την Παρασκευή 3 Μαρτίου στην αίθουσα τιμών της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Θεσσαλονίκης η Λέσχη σε μια σεμνή τελετή γιόρτασε την επέτειο των 10 χρόνων από την ίδρυση της .Σκοπός της εκδήλωσης δεν ήταν η προβολή του έργου και τα πεπραγμένα όλων αυτών των χρόνων και στα οποία δεν έγινε καν αναφορά πέρα από την προβολή ολιγόλεπτης παρουσίασης ,όποιος επιθυμεί να μάθει και να κατανοήσει το ποιος είναι ο σκοπός και το έργο της Λέσχης μπορεί απλά να έρθει να μας δει από κοντά σε κάθε εκπαίδευση,άσκηση,δράση,επιχείρηση.Η εκδήλωση έγινε αποκλειστικά για να τιμήσουμε ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας  με τις πράξεις τους βοήθησαν το έργο των Εθελοντών Εφέδρων που εδώ και δέκα χρόνια καταβάλουν μια τεράστια προσπάθεια έτσι ώστε αν ποτέ η Πατρίδα τους χρειαστεί να πράξουν το καθήκον τους στο ακέραιο.

Στην τελετή τιμήθηκαν οι:

Κωσταράκος Μιχαήλ Πρόεδρος Στρατιωτικής Επιτροπής Ευρωπαικής Ένωσης ,Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.ΕΘ.Α.

Τσέλιος Αθανάσιος Επίτιμος Αρχηγός Γ.Ε.Σ.

Τραχανατζής Κωνσταντίνος Αντγος ΕΑ Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων

Καβούρ Στυλιανός Ταξ ΕΑ

Γκουντσίδης Γεώργιος Λγος ΕΑ

Βαρσάμης Σπυρίδων Αρχιπύραρχος ΠΣ

Κοκολάκης Κωνσταντίνος Πρώην Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης

Ακτενίζογλου Κλεάνθη

Μουλαγιαννιός Αθανάσιος

Σκούρας Χρήστος

Φυσικά οι άνθρωποι που στάθηκαν δίπλα μας όλα αυτά τα χρόνια  είναι πολύ περισσότεροι και δοξάζουμε τον Θεό γι αυτό  θα ήταν αδύνατο όμως να τους τιμήσουμε όλους σ αυτή την  εκδήλωση.

Τους τιμούμε όμως όταν συγκεντρωνόμαστε για εκπαίδευση τουλάχιστον κάθε Τετάρτη βάζοντας σε δεύτερη μοίρα εργασίες,οικογένειες και ότι άλλο θα πρέπει να μας απασχολεί , κάθε φορά που φοράμε την στολή μας για να βρεθούμε σε εκπαίδευση,άσκηση,δράση Πολιτικής Προστασίας κάθε φορά που ταξιδεύουμε στις άκρες της Πατρίδας μας για να σταθούμε δίπλα σε συναδέλφους και να διατρανώσουμε πως εμείς θα είμαστε εκεί αν ποτέ χρειαστεί μαζί τους προετοιμασμένοι από πριν και έτοιμοι για όλα................

Με κάθε μας σκέψη και πράξη ως Πολίτες Οπλίτες.

 

6
Λίγα λόγια για την λέσχη από έναν Αξιωματικό του ΠΣ
Ο άνθρωπος που προσφέρει εθελοντικά, επιδεικνύει αλτρουισμό και αλληλεγγύη,  μαθαίνει να συμβιώνει αρμονικά, αποβάλλοντας τον ατομισμό και τον εγωισμό του. Παράλληλα, καλλιεργεί την ηθική του και προσπαθεί να λειτουργεί ολοένα και περισσότερο με ειλικρίνεια και συνέπεια.
Όλα αυτά είναι χαρακτηριστικά που διακρίνει κανείς στα μέλη της ΛΕΦΕΔ. Οι άνθρωποι αυτοί προετοιμάζονται και είναι αποφασισμένοι να δώσουν μάχες για την πατρίδα, αλλά παράλληλα στα πλαίσια της Πολιτικής Προστασίας δίνουν μάχες για την προστασία του περιβάλλοντος και των συνανθρώπων μας. 
Συναντήθηκα για πρώτη φορά με κάποια μέλη της Λέσχης σε μια άνιση μάχη, τη μεγάλη πυρκαγιά του Σέιχ Σου το 1997. Το 1998 το Πυροσβεστικό Σώμα αναλαμβάνει την ευθύνη της δασοπυρόσβεσης και εγώ σαν υπεύθυνος σχεδιασμού επιχειρήσεων δασοπυρόσβεσης στη Θεσσαλονίκη, συνεργάζομαι με τις εθελοντικές οργανώσεις του Νομού, με κύριο στόχο την ενδυνάμωση της δασοπροστασίας.  Το 2007 η ΛΕΦΕΔ εντάσσεται στο μητρώο εθελοντικών οργανώσεων της ΓΓΠΠ. 
Το καλοκαίρι του 2007 αντιμετωπίζουμε τη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Ασσήρου. Κάποια στιγμή νωρίς το βράδυ βρίσκομαι με ένα πυροσβεστικό όχημα και δύο υδροφόρες του Δήμου Θεσ/νίκης ΝΑ της Ασσήρου και προσπαθούμε να συγκρατήσουμε ένα μέτωπο που κινείται προς τις αναδασώσεις του Πολυδενδρίου. Σταματάνε στο σημείο μας 2 τζιπάκια και κατεβαίνουν 8 μέλη της ΛΕΦΕΔ. Ο επικεφαλής τους με ενημερώνει ότι είναι στη διάθεσή μας για όποια βοήθεια χρειαζόμαστε. Για τέσσερις περίπου ώρες εργάζονται μαζί μας ασταμάτητα, ήρεμα, αδιαμαρτύρητα, συγκροτημένα με απόλυτη πειθαρχεία και πλέον το μέτωπο ελέγχεται. Γύρω στις 4 τα χαράματα, ο επικεφαλής με πλησιάζει συνεσταλμένα και με ενημερώνει ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν, γιατί τα μέλη έπρεπε το πρωί να πάνε στις δουλειές τους. Τον ευχαριστώ θερμά και όταν αποχωρούν ένας από τους πυροσβέστες, μου λέει, είναι η πρώτη φορά που έχω κάνει τόσο πολύ έργο, τόσο εύκολα.
Όταν λοιπόν αποφασίζουν να σε τιμήσουν άνθρωποι με τους οποίους έχεις δώσεις μάχες μαζί, η τιμή είναι ακόμα πιο ιδιαίτερη, ειδικά για έναν ανώτατο αξιωματικό. Βέβαια εδώ πρέπει να διευκρινίσω ότι  στο πρόσωπό μου τιμώνται όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Θεσσαλονίκης, που 20 χρόνια τώρα δίνουν μαζί με όλες τις εθελοντικές οργανώσεις τη μάχη για τη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής μας.
Σας ευχαριστώ για αυτήν την τιμητική βράβευση και εύχομαι ειδικά σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, να συνεχίσετε να προσφέρετε με τον ίδιο ζήλο και αυταπάρνηση, για το καλό της πατρίδας μας.
Βαρσάμης Σπυρίδων Αρχιπύραρχος ΠΣ 
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK