log in

Aλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες

άλλες Δραστηριότητες (67)

Προσφέρουμε για τα Παιδιά των σχολείων της Πάτρας

Και σ αυτήν την ΄΄αποστολή΄΄ παρόντες με όλα τα παραρτήματα μας , απ όλη την Ελλάδα.

Διασυλλογική Κινητοποίηση Εφέδρων. «Προσφέρουμε για τα Παιδιά των σχολείων της Πάτρας.»

Σε συνέχεια του από 10.11.2015 δημοσιεύματος της κας Κ. Παλαιολόγου στοpatrastimes.gr με τους 1050 μαθητές των σχολείων της Πάτρας, που βρίσκονται στα κατώτατα όρια υποσιτισμού,, οι Σύλλογοι των Εφέδρων (και όχι μόνον) σε όλη την Ελλάδα ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αναλαμβάνουμε δράση.
Aπό αύριο, 18 Νοεμβρίου και μέχρι τις 02 Δεκεμβρίου 2015, θα βρισκόμαστε σε Αθήνα, Βόλο, Θεσσαλονίκη, Κόρινθο, Πειραιά, Χαλκίδα, έτοιμοι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα όλων όσοι θέλουν να προσφέρουν σε αυτά τα παιδιά. 
Τα τρόφιμα που υπάρχει ανάγκη σύμφωνα με τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων είναι:
1. Γάλα εβαπορέ των 410 gr
2. Δημητριακά 500 gr σακούλα
3. Μαρμελάδα πολτός-τάπερ 0,450 kg
4. Φρυγανιές μεγάλη συσκευασία 4 πακέτων 125gr ( σταρένια ).
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, είτε μεμονωμένα είτε Συλλογικά να ανταποκριθούν στο κάλεσμά ώστε να προσφέρουμε όσο περισσότερα γίνεται σε αυτά τα παιδιά που το έχουν ανάγκη.
Η Συντονιστική Επιτροπή των Συλλόγων
Συλλόγου Ελλήνων Εφέδρων Πεζοναυτών, Συλλόγου Κρητών Μελισσίων, Συνδέσμου Ελλήνων Βατραχανθρώπων, ΛΕΦΕΔ Μητροπολιτική,  ΛΕΦΕΔ Αττικής, Σωματείου «Κέντρου Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων», Συλλόγου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων Αττικής, Εθελοντικού Τμήματος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, Πανελλήνια Ένωση Εφέδρων Υπαξιωματικών και Οπλιτών, Σύλλογος Στρατιωτικού Αθλητισμού Εφέδρων, Αθλητικού Συλλόγου Χρωματοσφαίρισης «Werewolves».

Επίσκεψη Αντιπροσωπείας Της ΠΟΕΕΦΕΔ Στον Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας

Την Δευτέρα 12/05/2014, αντιπροσωπεία του Δ.Σ της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ., συναντήθηκε με τον ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  Κο Πάτροκλο B. Γεωργιάδη  στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συζήτησε μαζί του εποικοδομητικά για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Η Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ ενημέρωσε το Γενικό  Γραμματέα  για τις δραστηριότητες πολιτικής προστασίας των συνδέσμων της  Ομοσπονδίας (πυροπροστασίας, δασοπυρόσβεσης, έρευνας και διάσωσης ,ασκήσεις κλπ), για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σύνδεσμοι κυρίως σε χορήγηση εξοπλισμού αλλά και του τρόπου συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης έγινε  αναλυτική ενημέρωση, για τον σχεδιασμό της Πολιτείας.
Πάγιο αίτημα των Εθελοντών Εφέδρων της Ομοσπονδίας μας, είναι η εκπαίδευση από τους αρμόδιους φορείς και η επιχειρησιακή τους αξιοποίηση.
Τέλος η ΠΟΕΕΦΕΔ έθεσε το  συνόλο του δυναμικού της, στην διάθεση της πολιτείας δια μέσου του Κου Γενικού Γραμματέα, ειδικά εν όψη της δύσκολης αντιπυρικής περιόδου που έρχεται.
 
 
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ Δ.Σ.
 
 
               ΤΣΕΜΕΝΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ                                   ΚΑΡΙΟΦΥΛΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
                   ΕΦ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ                                               ΕΦ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ (ΠΖ)

Επίσκεψη Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ Στην 71Α/Μ Ταξιάρχια Πόντος

Την Τετάρτη 23 Απριλίου ανήμερα της εορτής του Μεγαλομάρτυρα Τροπαιοφόρου Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Ελληνικού Στρατού, αντιπροσωπεία της ΠΟΕΕΦΕΔ που απαρτιζόταν απο μελη της μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ επισκέφθηκε μετά από σχετικό αίτημα το Στρατόπεδο «Καμπάνη» στο Κιλκίς όπου έλαβαν μέρος οι εορταστικές εκδηλώσεις που οργάνωσε η 71η Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία «Πόντος».

Μετά το πέρας της τελετής, και την επίδειξη των οπλικών συστημάτων της Ταξιαρχίας, ακολούθησε συνάντηση και συζήτηση με τον Ταξιάρχος της 71ηςΑερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος» Κ. Χιόνη Νικόλαο.

Ενημέρωση- Εκπαίδευση Στο Παράρτημα Καβάλας

Εδώ και δύο χρόνια περίπου το Δ.Σ κατανοώντας την ανάγκη και αναλαμβάνοντας την ευθύνη προς τα 17 παραρτήματα της  θέλει και προσπαθεί να δημιουργήσει ένα πρόγραμμα συνοπτικής ενημέρωσης – εκπαίδευσης  σκοπός του οποίου είναι η ενημέρωση για την ιστορία,τους σκοπούς της λέσχης και θεωρία και πρακτική στα  πιο σημαντικά θέματα της εκπαίδευσης.

Φυσικά αυτό πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν συνοπτικά και περιληπτικά με στόχο να δημιουργηθούν βάσεις για την εκπαίδευση δίνοντας ταυτόχρονα χρόνο στο να λυθούν απορίες, να απαντηθούν ερωτήσεις και να ξεκαθαριστούν τυχόν παρερμηνεύσεις των μελών των παραρτημάτων. Το σημαντικότερο όλων φυσικά είναι ότι όλα αυτά θα γίνουν δια ζώσης με την παρουσία πενταμελούς κλιμακίου όπου θα "περιοδεύσουν’" σε όλα τα παραρτήματα διότι κανένα μέσο επικοινωνίας δεν μπορεί να αντικαταστήσει την δια ζώσης παρουσία. Έτσι λοιπόν δημιουργήθηκε το πρόγραμμα των θεμάτων εκπαίδευσης και οι ημερομηνίες ,Θεού επιτρέποντος , που θα βρεθεί το κλιμάκιο στο κάθε παράρτημα στα πλαίσια ενός  ΣΚ για τους προφανείς λόγους.

    Ξεκινήσαμε "πιλοτικά" το προηγούμενο ΣΚ  22-23 Φεβρουαρίου με τα παραρτήματα Ξάνθης – Καβάλας – Ροδόπης με έδρα την Καβάλα έτσι ώστε λόγω της κοντινής απόστασης να βρεθούμε όλοι σε ένα σημείο έχοντας ενημερώσει τους γραμματείς δύο εβδομάδες πριν για την ημερομηνία.Φιλοξενηθήκαμε στον άνετο χώρο ενός συλλόγου της Καβάλας όπου από τις 11:50 το πρωί μέχρι και της 22:30 το βράδυ του Σαββάτου διεξήχθησαν θεωρητικά μαθήματα καλύπτοντας ένα μεγάλο φάσμα της βασικής εκπαίδευσης οπλίτη.Τα συμπεράσματα ήταν εκπληκτικά πέραν των προσδοκιών μας διότι πρώτον διαπιστώσαμε την ανάγκη που έχουν τα μέλη για την άμεση και δια ζώσης επαφή και έπειτα την όρεξη για μάθηση και αύξηση των γνώσεων τους ,την  σοβαρότητα ταπεινότητα πειθαρχία και τήρηση της ιεραρχίας μεταξύ τους και προς εμάς.Τελειώσαμε αφήνοντας έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό για εκπαίδευση και αποχαιρετιθήκαμε με εγκαλιασμούς και ευχές  εις το επανιδείν.

     Τα αποτελέσματα αυτού του πιλοτικού διημέρου είναι ότι επιβεβαιώσαμε την ανάγκη χρησιμότητα  και προτεραιότητα της περιοδείας αυτής ,την προσαρμογή του αρχικού προγράμματος μας και την ισχύ την όρεξη και την αγάπη των μελών  για τους ιερούς σκοπούς της Λέσχης Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων που είναι η αδιάλειπτη τήρηση του καθήκοντος  προς την Πατρίδα και προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.  

Στρ/ΚΔ Ιωαννίδης Χαράλαμπος Γ.Γραμματεας ΛΕΦΕΔ

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK