log in

Aλλες Δραστηριότητες

Super User

Super User

Έτσι τιμούμε εμείς τους αγώνες των Ελλήνων

Έτσι τιμούμε εμείς τους αγώνες των Ελλήνων.  

Η  Λέσχη  Εφέδρων  Ενόπλων  Δυνάμεων  όπως  κάθε  χρόνο  τιμώντας   όλους  όσους πολέμησαν κατά  την  εισβολή  των τούρκων στην  Κύπρο  το  1974   από  Παρασκευή  14 έως Κυριακή 1Ιουλίου  βρέθηκε σε  περιοχή  του  Έβρου  για  να  ασκηθεί  σε  τακτικές μάχης μικρών κλιμακίων  , με  κύριο  αντικείμενο  την Ομάδα  και  Διμοιρία  Πεζικού  στην μάχη  σε κατοικημένους τόπους

Το τμήμα  χωρίστηκε σε δυο  κλάσεις οι  οποίες εκπαιδεύτηκαν κυκλικά  στο αντικείμενοτηςδιαχείρισης  τραυματία  την  στιγμή  που  το  τμήμα  εμπλέκεται  με  εχθρική  δύναμη  και  την  μεταφορά  του  όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν και το αντικείμενο της μάχης εντός κατοικημένων τόπων από δύναμης ομάδας Πεζικού+  

Οι  ενέργειες  πρώτα  ως ομάδες ,  σχεδιάζονταν και  εκτελούνταν  από  τους  ασκούμενους  ήταν δε  συνεχής κα ι σχεδόν χωρίς παύση  με διαφορετικά  σενάρια  και  εναλλαγές των  επικεφαλής.  

Στην συνέχεια ακολούθησαν οι ίδιες ενέργειες με περισσότερους αντικειμενικούς σκοπούς και δύναμη 2 διμοιριών .  

Νωρίς  το  απόγευμα και  μεπολύ   υψηλή  θερμοκρασία  το τμήμα  δύναμης  Διμοιρίας+  πήρε εντολή  να  προελάσει  με  σκοπό την λήψη επαφής με τον εχθρό εμπλεκόμενο με την ομάδα προπομπό του συνεχώς με εχθρικά τμήματα επιβράδυνσης και κλιμακώνοντας με την εμπλοκή μεγαλύτερης δύναμης του όταν η απειλή το απαιτούσε καταλήγοντας να επιτεθεί με όλη του την δύναμη σε ύψωμα το οποίο κατείχε εχθρική δύναμη.  

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους Εθνοφύλακες που στάθηκαν δίπλα μας και εκπαιδεύτηκαν μαζί μας γι ακόμη μια φορά.  

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκπαίδευση έλαβαν μέρος δυο συνάδελφοι Έφεδροι της Εθνικής Φρουράς που ταξίδεψαν από την Κύπρο γι αυτόν τον σκοπό.  

Αδέρφια είστε το υλικό που συντηρεί την φλόγα που έχουμε όλοι μέσα μας.  

Γιατί λίγο πριν τις 20 Ιουλίου;  

Γιατί στον  Έβρο  ταξιδεύοντας  περί  τα  χίλια  χιλιόμετρα  με  προσωπικά  έξοδα;  

Διότ ι ο εχθρός θα  επιλέξει  χρόνο και  τόπο και πρέπει  να  είμαστε  έτοιμοι  για  να  τον αντιμετωπίσουμε  , πρέπει  να  έχουμε ζήσει  τα  απλά  προβλήματα  που  πρέπει  να  ξεπεράσει  ο μαχητής  , δίψα , πείνα  , πίεση κούρασηκαιρικές συνθήκες.  

Διότι  θέλουμε να  τιμήσουμε  με   πράξεις  όλους  όσους  αγωνίστηκαν για  την  Πατρίδα  μη  μένοντας  μόνο  σε μεγάλα  και  εύκολα  λόγια.  

Στον Έβρογια να στείλουμεμηνύματα σεπολλούς . Στα  στελέχη  του  Ελληνικού  Στρατού  του  οποίου  αναπόσπαστο κομμάτι  είμαστε  όλοι  οι  Έλληνες ,  στους κληρωτούς  συναδέλφους μας  που  κάποιοι από  αυτούς θα  μπορούσαν να  είναι  παιδιά μας ,  στους Εθνοφύλακες και   τους  κατοίκους  της  περιοχής ,  στους Εφέδρους συναδέλφους ,  ότι θα  είμαστε  εκεί αν ποτέ  χρειαστεί  να κάνουμε  αυτό  που  πρέπει  γιατί  και  θέλουμε και   μπορούμε.  Και  τέλος  στους γείτονες και όλους  όσους επιβουλεύονται  την Εθνική  μας  ανεξαρτησία  και  τμήματα  της επικράτειας  της χώρας  όσοτρανοί  κι  αν νομίζουν πως είναι , πως  θα μας βρουν μπροστά τους,  πρώτουςκαι έτοιμους  από  πριν.  

                                                                                  ΄΄Ελλήνωνπρομαχούντες΄΄  

                                                                                ΚΥΠΡΟΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974  

                                                                                         ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ  

Τελετή λήξης Σχολείου Καταδρομών

Η λέσχη  ανταποκρινόμενη στην προσωπική πρόσκληση του διοικητή του ΚΕΑΠ  είχε την τιμή να παρευρεθεί την Παρασκευή 23 Ιουνίου στην τελετή λήξης του Σχολείου Καταδρομών που αφορούσε στελέχη της Σ.Σ.Ε. και της Σ.Μ.Υ. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της Μητροπολιτικής Λ.ΕΦ.Ε.Δ Εφ.Αξιωματικός Ειδικών Δυνάμεων Ν.Γ. είχε τη χαρά να εκπροσωπήσει τη λέσχη μας στο λίκνο των Ειδικών Δυνάμεων στο Κ.Ε.Α.Π. στη Ρεντίνα Θεσσαλονίκης και να τιμήσει με την παρουσία του, τους 13 επιτυχόντες από τους 39 συνολικά που έλαβαν αρχικά μέρος στο συγκεκριμένο σχολείο.
 
Μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε τον Διευθυντή Ειδικών Δυνάμεων  και να ακούσουμε τα απλά και περιεκτικά του λόγια προς τους επιτυχόντες αλλά και τους γονείς τους .Φοβερή εντύπωση μας έκανε και η από βάθους καρδίας ημερήσια διαταγή του Κου Δκτη ΚΕΑΠ ο οποίος μάλιστα παραδίδει τη σκυτάλη της διοίκησης .
Ήταν μεγάλη μας χαρά να βρεθούμε στο ίδιο τραπέζι και να απολαύσουμε την παρέα του απίστευτου team των εκπαιδευτών απαλλαγμένων από την ένταση του κύκλου των εκπαιδεύσεων στον οποίο με πραγματική αυταπάρνηση (το ζήσαμε γι αυτό το τονίζουμε!) φροντίζουν για την παραγωγή άξιων και αποτελεσματικών στελεχών προς όφελος της πατρίδας .Άλλωστε με πολλούς από αυτούς έχουμε αναπτύξει αρραγείς δεσμούς φιλίας !
 Η οικογένεια των μελών της λέσχης μας στην οποία ανήκουν και αποτελούν ισότιμα μέλη ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ υπηρέτησαν στον Ελληνικό στρατό αλλά και ειδικότερα όσοι υπηρέτησαν στις Ειδικές Δυνάμεις (που αποτελούν ένα σημαντικό ποσοστό των μελών μας) αισθάνεται υπερήφανη για τα νέα στελέχη που από εδώ και στο εξής θα ανήκουν στις Ειδικές Δυνάμεις καθώς για τους προϊσταμένους τους.
Συγχαρητήρια σε όλους για το σπουδαίο έργο σας!

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2023 ΕΓΓΡΑΦΑ ΚΑΙ ΥΛΗ ΑΣΚΗΣΕΩΣ

 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ ,επικαιροποιημένα έγγραφα και ύλη ασκήσεως Μακεδονομάχου.
Αγαπητοί συνάδελφοι παρακαλούμε ανοίξτε και διαβάστε εκ νέου την ύλη που σας δίνουμε. Αυτή χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: η μία είναι εκπαιδευτικά βοηθήματα , δλδ ένας "μπούσουλας" για το πως θα λειτουργήσετε ,τι θέλουμε από εσάς, ο δεύτερος φάκελος περιέχει έγγραφα και κάρτες που υποχρεούστε να έχετε εκτυπωμένα και σε κάποιες περιπτώσεις που εσείς κρίνετε πλαστικοποιημένα μαζί σας.
 
Όλο το υλικό μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:
 
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK