log in

Aλλες Δραστηριότητες

Super User

Super User

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Καλούνται οι συνάδελφοι που θα πάρουν μέρος στην άσκηση ως ασκούμενοι ή ως μέλη της οργανωτικής ομάδας να δηλώσουν τις συμμετοχές τους καθώς για τους μεν πρώτους  θα ξεκινήσει μια ροή πληροφοριών  μέσω email που αφορούν την αποστολή τους και για τους δεύτερους η δήλωση της συμμετοχής τους θα βοηθήσει τα μέγιστα στην διοργάνωση.

16ος ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ

Ο 16ος Πανελλήνιος Στρατιωτικός Αγώνας-Άσκηση Εφέδρων Μακεδονομάχος 2023 θα διεξαχθεί από 7 έως 9 Απριλίου στην ευρύτερη περιοχή Καστανούσσας Σερρών.
Υπό την διαρκή απειλή πολέμου και κατάληψης Εθνικού εδάφους από τον προαιώνιο εχθρό η συμμετοχή όλων των υπεύθυνων Εφέδρων και Εθνοφυλάκων είναι επιβεβλημένη.
Να είσαι εκεί γιατί η Εθνική Άμυνα είσαι εσύ.
Γίνε από Πολίτης Οπλίτης έστω και για μια ημέρα.

ΤΑΜΣ Αχιλλέας 2022

 •  
  Το τριήμερο 09 - 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη άσκηση ΤΑΜΣ Αχιλλέας της Μητροπολιτικής ΛΕΦΕΔ με την συνδρομή στην οργάνωση του παραρτήματος Πιερίας .
  Η συγκεκριμένη άσκηση αφορά σε επιχειρήσεις ανταρτοπολέμου και γενικά είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να φέρνει το προσωπικό σε έντονη επαφή με τα στοιχεία της φύσης, την προσωπική καταπόνηση, την ανάγκη για την λήψη πολύπλοκων και γρήγορων αποφάσεων κάτω από έντονη κούραση κτλ πάντα
  στο μέτρο του δυνατού λόγο της περιορισμένη διάρκειας της, απόρροια του ότι όλα γίνονται σε εθελοντική βάση και άρα στον ελάχιστο ελεύθερο μας χρόνο.
  Το σενάριο προέβλεπε την αποστολή ομάδας ελαφρού Πεζικού εντός προσφάτως καταληφθείσας από τον εχθρό περιοχής με σκοπό την κατασκευή υπόγειας θέσης παρατήρησης κατά την διάρκεια της νύχτας και την έναρξη ρουτίνας με το πρώτο φως.
  Το πρόγραμμα συνεχίστηκε την επόμενη ημέρα με στρώση και άρση παγιδεύσεων, μάλιστα διαφορετικές ομάδες με χρήση πρόχειρου σκαριφήματος έκαναν άρση η μία τις παγιδεύσεις της άλλη αφού πρώτα τις εντόπιζαν σε άγνωστο για την κάθε μια δρομολόγιο. Όλα αυτά με την ανάγκη να
  μένουν αθέατοι αφού υπήρχε εχθρική παρουσία με την μορφή εποχούμενων και πεζοπόρων τμημάτων.
  Με την έλευση του σκότους και σε προκαθορισμένο χρόνο έλαβε χώρα κατασκευή αμμοδόχου, εκπόνηση και έκδοση τελικής διαταγής μετά το τέλος της οποίας ακολούθησε κρούση κατά εχθρικής τοποθεσίας. Στην συνέχεια το φίλιο τμήμα αποχώρησε μαχόμενο δια μέσου εχθρικών δυνάμεων που
  έσπευσαν στην περιοχή. Φυσικά υπήρχε και η πατροπαράδοτη πια για την ΛΕΦΕΔ μεταφορά τραυματία (μετά φυσικά από τις ανάλογες Α Βοήθειες μάχης) κάνοντας πράξη το "κανένας δεν μένει πίσω".
  Για όλη την διάρκεια του τριημέρου ο καιρός μας έκανε την χάρη και μας πρόσφερε βροχή, πολύ υγρασία, αέρα, κρύο και τέτοια ομίχλη που κυριολεκτικά το Σάββατο το βράδυ ήμασταν μέσα στα σύννεφα.
  Το πρωί της Κυριακή ακολούθησε η καθιερωμένη θερμή απενημέρωση (κάτι ακραία σημαντικό για την εξαγωγή σημαντικών συμπερασμάτων όταν τα γεγονότα είναι ακόμα φρέσκα στην μνήμη μας) μπροστά από ένα εξωκκλήσι δίνοντας μια ακόμα νότα μυσταγωγίας στην όλη διαδικασία.
  Ενα μεγάλο μπράβο αξίζει σε όλους όσους έκαναν το βήμα και ήρθαν και υπέμειναν και τα έβαλαν με τον εαυτό τους και ανέβηκαν ένα ακόμα σκαλοπάτι...
  ΌΣΌΙ ΖΩΝΤΑΝΌΙ!

ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2023

ΠΡΟΣΟΧΗ ,επικαιροποιημένα έγγραφα και ύλη ασκήσεως Μακεδονομάχου.
Αγαπητοί συνάδελφοι παρακαλούμε ανοίξτε και διαβάστε εκ νέου την ύλη που σας δίνουμε. Αυτή χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: η μία είναι εκπαιδευτικά βοηθήματα , δλδ ένας "μπούσουλας" για το πως θα λειτουργήσετε ,τι θέλουμε από εσάς, ο δεύτερος φάκελος περιέχει έγγραφα και κάρτες που υποχρεούστε να έχετε εκτυπωμένα και σε κάποιες περιπτώσεις που εσείς κρίνετε πλαστικοποιημένα μαζί σας.
 
Όλο το υλικό μπορείτε να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:
 
https://onedrive.live.com/?id=4078C01A99F24255%213104&cid=4078C01A99F24255
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS
Links to Best Bookmaker Bet365 it The UK